LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-11-2019 22:39 UUR

Gesthuizen tevreden: "Gelijkspel tegen Cambuur terecht"


François Gesthuizen kon vrijdag leven met het punt dat NEC pakte bij koploper SC Cambuur (0-0). De ploeg uit Nijmegen hield voor de vierde keer op rij de nul in een competitiewedstrijd. Kansen waren er in Leeuwarden over en weer.

 

“Je kan er om twee manieren naar kijken”, begon Gesthuizen tegen ForzaNEC. “Van tevoren leek een puntje prima en kijkend naar de wedstrijd is dat het ook. Cambuur is een goed voetballende ploeg met middenvelders die tussen de linies spelen. Daar hadden we bij vlagen ook moeite mee. Zeker in de tweede helft kregen zij daardoor kansen. Mattijs hield ons een paar keer op de been. In de tegenstoot kregen wij ook mogelijkheden. Uiteindelijk denk ik dat een gelijkspel terecht is.”

 

NEC liet Cambuur bij vlagen komen om vervolgens uit de counter gevaarlijk te worden. “In de eerste helft was dat eigenlijk niet de insteek. We wilden bij momenten hoog druk zetten en bij momenten laag. Het ligt ook een beetje aan de situatie in het veld. We merkten dat Cambuur daar op een gegeven moment makkelijk onderuit voetbalde en we weer veertig meter terug moesten met elkaar. Daarom hebben we in de rust gezegd dat we iets meer moesten inzakken om ze te laten komen. Dat leverde een paar kansen op, maar dat is ook hun kwaliteit.”

 

Zeker in de tweede helft kreeg Cambuur enkele goede kansen, onder andere via topscorer Robert Mühren. “Maar als wij wat zorgvuldige waren geweest in het afmaken van de kansen, hadden we ook een goal kunnen maken. Het is een utopie om te denken dat zij helemaal geen kansen gingen creëren. Cambuur is een prima ploeg. Ze hebben thuis al 22 keer gescoord en wij hadden nu voor de vierde keer de nul in de competitie. Dat is ook een opsteker.”

 

Gesthuizen en zijn collega-trainers hebben de selectie van NEC een vrij weekend gegeven. Het duel met Cambuur was de vierde in twaalf wedstrijden en dus is een beetje rust noodzakelijk aan Nijmeegse zijde. “Maandag gaan we weer verder. Ik heb niet zozeer gezien dat spelers er last van hadden dat ze dinsdag ook hadden gespeeld, dat viel nog mee. Ze hebben het aardig volgehouden.”

 

De trainer ging met een tevreden gevoel naar huis. “Als je kijkt naar de wedstrijd mogen we blij zijn met een puntje. Niet euforisch, maar het is een prima punt. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Volgende week Oss-thuis, die moeten we weer winnen. En dan kijken we wel weer naar de periodestand.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS