LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

05-07-2019 13:36 UUR Door: Sander Janssen

Gesthuizen meldt zich: "Mooie kans, maar het draait om NEC"


François Gesthuizen heeft zich vrijdagochtend bij Adrie Bogers en Rogier Meijer gevoegd op het trainingsveld van NEC. De 46-jarige oefenmeester laadde nog even de batterijen op tijdens een korte vakantie. Nu is het driemanschap compleet.

 

“Zullen we even in de schaduw gaan staan?”, vraagt Gesthuizen na afloop van zijn eerste training. De oefenmeester is net terug van een vakantie in Turkije, waar hij genoeg warmte heeft gehad. “Een korte vakantie, maar ik ben wel even weggeweest. We zijn met de Onder-19 langer doorgegaan en de afgelopen vijf jaar heb ik drie vakanties moeten annuleren, door allerlei omstandigheden. Ik neem het vak dusdanig serieus dat je ook weleens rust moet nemen. Toen ik bij wijze van spreken op de vliegtuigtrap stond, kwamen we bij NEC tot een akkoord. Wilco zei ook dat ik er even uit moest.”

 

Dat NEC bij Gesthuizen uitkwam, had de trainer niet verwacht. “Ik werd vrij laat in mijn vakantie benaderd door Wilco met deze optie, een driemanschap. Daar stond ik achter, al zag ik het niet aankomen. Toen hij belde, dacht ik eerst dat het over Jong NEC zou gaan. Intern zal het ermee te maken hebben gehad dat de club geen hoofdtrainer heeft kunnen vinden. Ik denk ook dat de insteek om meer met de jeugd te doen een factor is geweest. De manier waarop daar gewerkt wordt en jeugd laten doorstromen. Rogier en ik hebben er jarenlang gewerkt.”

 

Gesthuizen heeft ervaring als hoofdtrainer, onder andere bij Achilles’29 en FC Oss. “Veel mensen zeggen tegen me dat het een mooie kans voor me is, maar dan krijg ik het idee dat ik het nu moet laten zien, mezelf profileren. Ik ben een jongen uit de regio, heb een jaar als speler hier gezeten en jarenlang als trainer bij de jeugd. Ik zie het meer als een mooie kans om spelers beter te maken en de club te helpen. NEC is mijn club en ik heb de afgelopen jaren met lede ogen aangezien wat er is gebeurd. Als je dan de kans krijgt om deel uit te maken van de staf en het beter te doen, is dat heel mooi. Maar het is niet zo dat ik hier nu rondloop om te laten zien wat François Gesthuizen in huis heeft. De club is belangrijker, daar draait het om.”

 

Driemanschap

De selectie was donderdag vrij en werkte vrijdag voor het eerst een training af met de drie trainers. Gesthuizen besprak de rolverdeling al een beetje. “Ik ben pas net terug, maar we hebben we contact gehad. De taakverdeling gaan we nog verder bespreken, dat hebben we al een klein beetje gedaan. Dat gaat nu meer vorm krijgen. Maar als ik naar de drie karakters kijk, denk ik dat het prima gaat lukken. Vanochtend was ik er vroeg, heb ik me ingelezen. Gesprekken met de spelers en wat Wilco graag wil zien. Nu gaan we invullen hoe we op wekelijkse basis gaan werken.”

 

Op de training bleef Gesthuizen nog even op de achtergrond. “Adrie en Rogier hebben al een week met de groep gewerkt, dus voor mij was het vooral even observeren en aftasten. Kijken hoe de vork in de steel zit. Vandaag was het vooral Rogier en Adrie, al kan ik het soms toch niet laten om een beetje dominant te zijn. We zijn alle drie het type veldtrainer die een training willen en kunnen leiden. Ik denk dat we dat op afwisselende basis gaan doen. We hebben alle drie onze specialismen.”

 

Over de training was Gesthuizen redelijk positief. “Op het gebied van arbeid was het een goede training, maar ik zie altijd wel verbeterpunten. Ik ben best kritisch, dat moet ook. We willen de lat hoger leggen. Op de training moet dan ook meer gevraagd worden. Fouten maken mag, maar we hebben het niet voor niets over de Bloedkuul. Spelers moeten gas geven met een hoge intensiteit.”

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS