LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

25-11-2019 23:57 UUR Door: Redactie

Gesthuizen: "Je krijgt niet altijd wat je verdient"


Waar bij sommigen het vizier afgelopen vrijdag al een beetje op FC Volendam was gericht, sprak François Gesthuizen al uit dat er ‘eerst maar eens van Jong FC Utrecht moest worden gewonnen’. Daar slaagde NEC maandag niet in: 0-0. Tegenover RN7 deed de trainer van NEC zijn verhaal.

 

“Ik had verwacht dat het een stugge en moeilijke wedstrijd zou worden. Dat is vooral omdat we Jong Utrecht niet moeten onderschatten. Het is niet meer de ploeg van een paar jaar geleden. Ze zijn goed en ik denk dat we hier thuis tegenstanders hebben getroffen die minder waren. Het was niet onze beste wedstrijd, maar als er iemand verdiende om te winnen dan waren wij het. Je krijgt alleen niet altijd wat je verdient.”

 

Het was echter ook niet zo dat NEC de kansen aaneen reeg en Jong Utrecht compleet van de mat speelde. “Je kan wel als een blinde naar voren rennen en willen scoren, maar uiteindelijk zijn zij ook kwalitatief sterk dat ze uit de counter gevaarlijk kunnen worden. We wisselden ook nog aanvallend en we hebben de beste kansen gehad. Anthony Musaba was na zijn invalbeurt heel dreigend en had eigenlijk een goal moeten maken. Hij zal de eerste zijn die ervan baalt, maar het is niet de oorzaak dat we hier niet winnen.”

 

Tom van de Looi was in de tweede helft kind van de rekening toen de trainers Anthony Musaba wilden inbrengen. Gesthuizen legde uit: “We wilden aanvallend wisselen, want we wilden winnen. We keken naar een van de twee controleurs en Tom zat wat minder in de wedstrijd. Vandaar de keuze.”

 

NEC voert ondanks het gelijkspel alsnog de ranglijst voor de tweede periode aan, maar daar kijkt Gesthuizen voorlopig niet naar. “We hebben gezegd: als we vandaag winnen, kunnen we over de periode beginnen. We hebben niet gewonnen, dus we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We kijken ook naar Jong Ajax op de ranglijst, dus we houden het wel in de gaten. Als we bij Volendam een goed resultaat neerzetten, kunnen we alsnog naar de periode kijken. Volendam is een concurrent. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, want Volendam is een goede tegenstander. Ze zijn voetballend sterk met een jonge ploeg die verzorgd speelt. Ze geven achterin ook wel wat ruimte weg.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS