LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

31-10-2019 19:34 UUR Door: Redactie

Gesthuizen heeft respect voor Cambuur: "Lastig te kloppen"


François Gesthuizen en Mart Dijkstra verwachten dat NEC het vrijdag lastig krijgt op bezoek bij koploper SC Cambuur. Drie dagen na de bekeruitschakeling tegen Excelsior (4-2) komt de Nijmeegse ploeg weer in actie. Hoe is het einde aan het bekeravontuur binnengekomen?

 

“Het is een beetje dubbel”, begon Gesthuizen tegenover RN7. “We wilden natuurlijk winnen en daar hebben we ook de gelegenheid toe gehad. De manier waarop we speelden was positief, het resultaat niet. De jongens die dinsdag meededen hebben voor het grootste deel een goede wedstrijd gespeeld.”

 

Gesthuizen is op zijn hoede voor Cambuur. “Een goede ploeg met veel beweging en diepgang. Ze spelen verzorgd voetbal. In eigen huis spelen ze vaak op de aanval en houden ze het redelijk open. Daar komen voor ons misschien weer ruimtes om ze pijn te doen. Veel respect voor de manier waarop ze spelen. De meeste punten hebben ze thuis gehaald. Daar zijn ze lastig te kloppen, toch gaat we proberen om dat wel te doen.”

 

Dijkstra

Na een paar dagen rust staat Dijkstra vrijdag weer in de basis. Het duel met Excelsior miste hij vanwege een lichte blessure. “Voor MVV-thuis kreeg ik wat vocht in mijn knie. Dat bleef binnen te perken, waardoor ik wel kon spelen. Twee dagen erna werd de knie ineens heel dik en warm en kwam er meer vocht in. De beweeglijkheid was eruit. Daarom ontbrak ik dinsdag. Doordat ik rust nam, is het ook weer weggetrokken en sta ik nu weer op het veld.”

 

Tegen Excelsior zat Dijkstra op de tribune. Maar roepen naar zijn ploeggenoten, daar doet de middenvelder niet aan. “Dan ben ik heel rustig. Ik weet hoe het is om op het veld te staan en ik denk ook niet dat ze me horen als ik vanaf de tribune iets roep. Het resultaat was jammer, maar in deze drukke weken moeten we dat weer achter ons laten. We kunnen het niet meer veranderen en de blik is nu gericht op Cambuur.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS