LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

23-08-2019 22:48 UUR Door: Julian Paardekooper

Gesthuizen: "Eerste uur behoorlijk, laatste 30 minuten rommelig"


Francois Gesthuizen zag zijn ploeg vrijdag bij vlagen domineren. De trainer vond het eerste uur behoorlijk, het laatste half uur was rommelig. "Maar we hebben niks weggegeven. De 1-2 viel uit het niets."

 

"In de openingsfase was onze opbouw wat te traag. We hadden veel ruimte op de flanken, maar de de laatste pass was slordig. Het was vandaag niet top, maar we kwamen nauwelijks in de problemen", vertelt Gesthuizen tegenover FOX Sports. Op slag van rust verschalkte Robert Klaasen zijn eigen doelman. "Het was een lastige situatie. Vanaf mijn plek kon ik geen diepte zien. Ik ben daar misschien wat gekleurd in, maar ik zou zeggen: 'lekker doorgaan'."

 

Na de 0-2 leek Roda rijp voor de slacht. "We kregen via Jellert van Landschoot de kans op 0-3, maar in plaats daarvan werd het uit het niets 1-2." Roda wisselde tweemaal en meteen lag de bal in het netje. "We waren niet verrast, want we wisten dat ze gingen komen. We hebben twee omzettingen gedaan. Eerst gingen we met de punt naar achteren spelen, daarna kozen we voor het 5-2-3 systeem."

 

De keuze om Frank Sturing te brengen voor Musaba was voor velen opvallend. "We moesten iets doen. Anthony moest maandag 90 minuten volle bak spelen en was wat vermoeid. Zij gingen met vier spitsen spelen, daar moesten we wat tegenover zetten. In de voorbereiding hebben we hier veel op geoefend. Het is fijn om te zien dat de groep het zo uitvoert. We waren misschien wel wat onrustig aan de bal, maar hebben niks weggegeven", is Gesthuizen een tevreden man.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS