LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-09-2019 22:29 UUR Door: Redactie

Gesthuizen: "Eerste helft was ondermaats, het moet echt beter"


François Gesthuizen vindt dat NEC heel erg gelukkig mag zijn met een gelijkspel tegen FC Den Bosch (2-2). De trainer van de Nijmegenaren vond zijn ploeg in de eerste helft ondermaats en eist verbetering.

 

"We mogen hier heel blij mee zijn", sprak Gesthuizen tijdens de persconferentie na afloop. "We speelden een matige wedstrijd, in de eerste helft waren we echt ondermaats. We hebben het weleens over dat we een jonge, onervaren ploeg hebben, maar dat is geen excuus. In het druk zetten gingen dingen niet goed. Misschien lag dat aan de kwaliteiten van Den Bosch, maar aan de bal waren we matig. Soms moesten we juist onder de druk uitspelen. Als we dat deden, verloren we de tweede bal. De goal van Den Bosch ging in de lucht."

 

In de rust kregen de trainers van NEC de tijd om het een en ander om te zetten. "We moesten anders druk zetten. Daardoor kregen we meer controle, werden we iets vaster aan de bal. Het was nog niet oogstrelend. De rode kaart hielp natuurlijk mee. We wilden aanvallend wisselen, dat kan makkelijker tegen tien man. Dan maak je ook goed de 1-1."

 

Twee minuten later lag de bal er echter alweer in aan de andere kant. "Zij krijgen een corner, op dat soort momenten moet je alert zijn. Want dat zijn momenten waaruit zij met tien kunnen scoren. Als Mattijs het moment terugziet, zal hij ook vinden dat hij de bal anders had kunnen verwerken. Vervolgens hebben we er nog alles aan gedaan om iets te forceren en maakten we 2-2 met een goede rol voor de invallers."

 

Tevreden met de uitslag was Gesthuizen niet. "We kunnen wel heel euforisch zijn na zo'n late gelijkmaker, maar in de groep merkte ik ook teleurstelling. Ik ben wel blij met een punt, ook al is het onverdiend, maar het besef dat het beter moet is er ook. Dat realisme is er bij de spelers ook. De eerste helft was echt de ondergrens. We zijn volle bak voor de 2-2 gegaan, maar dat was wel tegen tien man."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS