LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

13-12-2019 23:01 UUR Door: Sander Janssen

Gemengde gevoelens bij NEC-debutant Proper: "Dit is heel zuur"


Dirk Proper beleefde vrijdag een avond om nooit te vergeten, maar wel om verschillende redenen. De zeventienjarige middenvelder maakte tegen Almere City FC zijn debuut bij NEC en ging met zijn ploeg helaas met 2-3 onderuit. ForzaNEC sprak Proper na afloop.

 

"Ik hou er een beetje gemengde gevoelens aan over", sprak Proper. "Het is mooi dat ik mijn debuut mag maken, maar het resultaat is teleurstellend. Er zat meer in, we hebben de kansen gekregen om er in ieder geval een gelijkspel uit te halen. Het is zuur. Bij hen vloog alles erin, ze hebben maar drie of vier kansen gehad. We hadden meer verdiend."

 

Halverwege de tweede helft verving Proper Mart Dijkstra bij een stand van 1-2. "Het ging razendsnel. De trainer zei dat ik als 6 moest voetballen, aan de bal moest komen en gewoon mijn ding moest doen. Dat was het wel. Ik ging er een beetje onbevangen in, al wist ik wel wat ik moest doen. Het is mooi om hier in te vallen, met zo veel supporters. Dat is anders dan normaal." Helaas ging het na de 2-2 al snel mis voor NEC.

 

Hoewel de trainers meer mogelijkheden op de bank hadden, kozen ze bewust voor Proper. "Ik denk dat het getuigt van vertrouwen van de trainers, dat ze denken dat ik iets kan brengen", vervolgde de jonge middenvelder. "Het voelt als een compliment, dat is wel mooi. Het ging langzaamaan beter en we kregen mogelijkheden. Dan is het lullig dat het zo moet eindigen. Het liefst win ik hier, dan is dit heel zuur. Maar goed, we moeten door."

 

Proper was eerder dit seizoen al actief op het WK onder 17 met het Nederlands elftal. Tegen Almere zat hij voor het eerst sinds dat toernooi weer op de bank bij NEC. Vakantie zat er niet in. "Maar daar houd ik wel van, meteen doorgaan. Het was een heel mooie ervaring tegen tegenstanders waar je niet vaak tegen speelt. Nu ik terug ben bij NEC wilde ik doorgaan met het proces dat eerder in gang was gezet en zo snel mogelijk de stap naar het eerste maken. Dan is het mooi dat er nu een beloning volgt."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS