LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-12-2017 23:43 UUR Door: Sander Janssen

Geen zorgen bij Braken ondanks trefzekere concurrenten


Sven Braken zorgde vrijdag niet voor een van de zes treffers in de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht (6-0), maar de spits keek wel tevreden terug op zijn prestatie. Want hij zorgde wel voor een assist en veroorzaakte een strafschop.

"Na maandag hebben we tegen elkaar gezegd: laat dit een incident zijn", blikte Braken tegen ForzaNEC.nl terug op de verloren wedstrijd tegen Telstar. "Dat hebben we goed gedaan. We hadden een mooie reeks neergezet, jammer dat die is doorbroken. Maar we hebben het goed opgepakt. We vonden elkaar makkelijk met mooie aanvallen. Jammer dat ik een keer niet zelf het eindstation ben, maar ach. Een keer aangever is ook niet erg."

Met tien treffers uit vijftien duels zijn de statistieken van Braken positief. Een keer niet scoren, vindt hij niet erg. "Ik ben ook in andere dingen belangrijk. Het team beter laten voetballen, bijvoorbeeld. Ik denk dat ik dat vandaag heb gedaan. Ik scoor niet in een met 6-0 gewonnen wedstrijd, maar ik ben wel tevreden met mijn eigen spel. Met een assist ben ik net zo blij als met een doelpunt. De echte voetballiefhebber kijkt door die cijfertjes heen."

Ondertussen scoorden Jordan Larsson en invaller Anass Achahbar, allebei concurrenten voor de spitspositie, wel tegen Dordrecht. "We houden elkaar scherp", zei Braken, die zich geen zorgen maakt over zijn basisplek. "We hebben een brede selectie, de concurrentie is groot. Je moet iedere dag op de training laten zien dat je bij de beste elf hoort."

Dan was er nog de mist, waardoor grote delen van het publiek de wedstrijd tegen Dordrecht maar moeizaam konden volgen. "Joris Delle grapte nog dat hij was gewisseld, want ik kon hem niet zien. We hadden er allemaal last van. Misschien Dordrecht wat meer dan wij", sloot Braken af met een knipoog.

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS