LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

14-05-2018 12:21 UUR

Geen promotie: de gevolgen voor de selectie van NEC


Nu NEC veroordeeld is tot minstens nog een jaar in de eerste divisie en het seizoen erop zit, komt er een roerige periode van transfers aan. Aan technisch directeur Remco Oversier de taak om een kwalitatief sterke selectie samen te stellen, want er gaan nogal wat spelers weg. Een overzicht.

Als we per linie bekijken wat er overblijft, kunnen we over de keepers kort zijn. Zoals het er nu naar uitziet, vertrekken alle drie de huidige doelmannen. Joris Delle maakt gebruik van zijn transfervrije status en heeft nog geen club, terwijl Maarten Paes naar FC Utrecht gaat. Marco van Duin heeft ook een aflopend contract, maar mogelijk verlengt hij wel bij NEC. Er is dus een nieuwe eerste keeper nodig.

Achterin blijft er iets meer over, maar ook niet veel. Huurlingen Ted van de Pavert en Calvin Verdonk gaan weer terug, Michael Heinloth vertrekt transfervrij en ook Wojciech Golla zal hoogstwaarschijnlijk een einde maken aan zijn tijd bij NEC. Guus Joppen, Frank Sturing, Suently Alberto en de van Go Ahead Eagles teruggekeerde Robin Buwalda liggen nog vast.

Op het middenveld vertrekt zoals zondag bekendgeworden Gregor Breinburg. Als NEC gepromoveerd was, was hij gebleven, maar nu vertrekt hij. Breinburg is niet de enige. Ook Janio Bikel en Feyenoord-huurling Jari Schuurman laten NEC achter zich. Blijft over: aanvoerder Mart Dijkstra, Kevin Jansen, Michael den Heijer, de van FC Oss teruggekeerde Ragnar Oratmangoen en Ferdi Kadioglu, hoewel de kans groot is dat laatstgenoemde deze zomer ook vertrekt. Uit Australië komt - in principe - Stefan Mauk terug van een verhuurperiode aan Melbourne City, maar de verwachting is niet dat hij nog lang bij NEC onder contract staat.

Voorin geldt voor Arnaut Groeneveld hetzelfde als voor Kadioglu, zeker nu hij deel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje. De aanvaller maakt waarschijnlijk een transfer naar de Eredivisie. Dan zou hij zich voegen bij Anass Achahbar, die terugkeert naar PEC Zwolle en aast op een club in de Eredivisie. Mohamed Rayhi en Steeven Langil hebben aflopende contracten en vertrekken waarschijnlijk ook. Ole Romeny en Sven Braken blijven dan over als aanvallers, plus de van RKC terugkerende Lowie van Zundert.

Volg deze zomer alles over transfers en geruchten in ons transferoverzicht.

Selectie 2018/19
Keepers
Geen

Verdedigers

Guus Joppen
Robin Buwalda
Suently Alberto
Frank Sturing

Middenvelders
Mart Dijkstra
Kevin Jansen
Ferdi Kadioglu
Michael den Heijer
Stefan Mauk
Ragnar Oratmangoen

Aanvallers
Sven Braken
Arnaut Groeneveld
Ole Romeny
Lowie van Zundert

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS