LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

18-10-2019 23:17 UUR Door: Sander Janssen

Flemming pendelt van spits naar 10: "Maakt mij niet veel uit"


Zian Flemming maakte vrijdag zijn derde treffer in dienst van NEC. Zijn goal na ruim een uur was genoeg voor een nipte zege op Jong PSV: 1-0. De aanvallende middenvelder, die vrijdag in de spits stond, zag wel dat de Nijmegenaren veel kansen kregen op meer.

 

“In de eerste helft viel het nog mee, maar na rust kregen we zeker na de 1-0 meer ruimte”, zei Flemming in gesprek met ForzaNEC.nl. “Ik kreeg zelf ook nog een goede kans, zonde dat die er niet in ging. Ik wil zo vaak mogelijk scoren. Maar voor nu is 1-0 en drie punten ook goed. Nu ben ik even blij, morgen kijk ik die gemiste kans nog wel even terug.”

 

NEC won voor het eerst sinds augustus een competitiewedstrijd. “Dat is lekker. Met deze drie punten op zak kunnen we op naar maandag. We krijgen veel kansen, we moeten eerder toeslaan. Dan voorkomen we dat we tegen de klok voetballen. In de laatste weken kwamen we vaker op achterstand en moesten we ons terugknokken. Nu was het anders omdat we zelf voorkomen en de voorsprong dan verdedigen terwijl we op jacht gaan naar meer. Dat is iets relaxter.”

 

De trainers van NEC kozen voor Flemming als spits in plaats van Etien Velikonja, al viel de Sloveen vlak voor de 1-0 in en kwam Flemming weer op 10 te staan. “Het plan voor dit seizoen was om mij op 10 te laten spelen, maar voetbal is voetbal. Nu was het even in de spits, daar heb ik bij Ajax en PEC ook gespeeld. Voor mij maakt het niet zo veel uit. Tijdens de wedstrijd werd het weer omgezet en kwam ik weer op 10. Op het middenveld sta je ‘tussen de chaos’ en komen de spelers van alle kansen. In de spits ben je het eindstation, heb je meer overzicht en ben je meer afhankelijk van ploeggenoten.”

 

De van PEC Zwolle gehuurde speler is op zijn hoede voor de beloftenteams, die vaak worden geroemd om hun voetballende kwaliteiten. “Ze zijn misschien wat onberekenbaar omdat hun kracht ook hun zwakte is. Elke tegenstander zal zeggen dat het een jeugdig team is dat lekker kan voetballen, maar dat ze in de duels wat minder zijn. Maar als je niet uitkijkt, word je ‘goed voetballend’ weggespeeld door die gasten. Aan ons de taak om dat niet te laten gebeuren.”

 

Flemming is ervaringsdeskundige aangezien hij in het verleden voor Jong Ajax in actie kwam. “Wij waren met een bepaalde kern al iets volwassener, daarom werden we ook kampioen. ‘Zo goed waren we niet’, hoorde ik dan vaak. Want ze waren Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Carel Eiting gewend. Wij zaten daar net onder en waren wat onbekender, maar we speelden iets minder frivool en meer zakelijk. Bij Jong-teams hoeft het niet altijd jeugdig te zijn, maar PSV had dat wel. Er zit altijd potentie in die gasten. Misschien spelen er over twee jaar wel een paar in de Champions League.”

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS