LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-07-2017 16:06 UUR Door: Julian Paardekooper

Fernandes maakt einde aan Europese droom NEC'ers


Portugal heeft in de halve finale tegen Oranje aan het langste eind getrokken. Een schot van Fernandes uit de tweede lijn was genoeg om de Nederlandse talenten over de knie te leggen. Ferdi Kadioglu startte voor de vierde keer op tien, Jay-Roy Grot en Maarten Paes begonnen vanaf de zijkant.

 

De eerste helft was van twee kanten erg tam. Hoewel Oranje al snel een enorme kans kreeg, was bij zowel Oranje als Portugal de spanning zichtbaar. Toch kwamen de Portugezen na een kwart van de wedstrijd op voorsprong. Uitgerekend Justin Bijlow, die tot dusver een uitstekend toernooi keepte, ging gruwelijk in de fout. Een op het oog makkelijk te keren inzet van Gedson Fernandes verraste de Feyenoord goalie compleet: 1-0.

 

De tweede helft was niet veel anders. Portugal had veel snelheid voorin en daar had de Nederlandse defensie veel moeite mee. Gelukkig herstelde Bijlow zich uitstekend met een aantal knappe reddingen. Na dik een uur mocht Kadioglu, die niet zijn beste wedstrijd speelde, het veld verlaten voor Justin Lonwijk. Dit leverde direct gevaar op, maar daar bleef het ook bij. Met Grot als invaller tien minuten voor tijd koos coach Maarten Stekelenburg voor een aanspeelpunt, maar dit resulteerde niet in de gewenste gelijkmaker.

 

Zo eindigt het toernooi voor de Nederlandse talenten in de halve finale. Grot, Paes en Kadioglu hebben een mooie ervaring opgedaan in Georgië. Wanneer de jongens terugkeren bij NEC, is niet bekend.

 

Opstelling Oranje: Bijlow; Bakboord, Dekker, Obispo, Carolina; De Wit, Kadioglu (63' Lonwijk), Koopmeiners; Kongolo, Nunnely (78' Grot), Dilrosun

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS