LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-09-2019 21:01 UUR Door: Redactie

Fenerbahçe moet nog betalen voor Kadioglu, NEC schakelt FIFA in


Een van de redenen waarom NEC met een betalingsachterstand voor de huur van het Goffertstadion kampt, is dat de Nijmeegse club zelf ook schuldeiser is. Fenerbahçe heeft een deel van de transfersom van Ferdi Kadioglu namelijk nog niet betaald. NEC schakelde al externe hulp in.

 

"We zijn al maanden bezig met onze juristen, de FIFA en de UEFA om druk op de zaak te zetten", laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten. "Tot nu toe is dat nog zonder resultaat. Aangezien het hier om heel veel geld gaat, heeft dit een grote liquidetechnische invloed op onze operatie."

 

Lees ook: Van Schaik verklaart huurschuld

 

NEC heeft nooit bekendgemaakt hoe hoog de transfersom voor Kadioglu een jaar geleden bedroeg. Naar verluidt ging het om een basisbedrag van één tot anderhalf miljoen euro. Dat bedrag zou NEC sowieso niet in één keer krijgen. "De transfergelden en doorverkoopgelden worden tegenwoordig over vele jaren uitgesmeerd. Als we alle tegoeden waar we nog recht op hebben nu zouden krijgen, zouden we geen problemen hebben. Maar dat komt in de komende jaren."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS