LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-03-2019 21:45 UUR Door: Joram Janssen

Fel NEC walst over FC Den Bosch heen


NEC was vrijdagavond met duidelijke cijfers te sterk voor FC Den Bosch. In de openingsfase werd de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie helemaal omvergewalst door een fel NEC. Het werd in de Goffert 5-0. 

Waar FC Den Bosch met dezelfde basiself aantrad als vorige week tegen Helmond Sport (3-0 winst), moest Jack de Gier noodgedwongen een wijziging aanbrengen. Leroy Labylle pakte tegen Roda JC zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moest vanaf de tribune toekijken. Mike Trésor Ndayishimiye nam zijn plek op het middenveld over. 

 

 

Na elf minuten was het raak voor NEC. Na een slechte keeperbal van Wouter van der Steen kon Jonathan Okita de bal opvangen. Na een één-twee met Ferdy Druijf stuitte het schot van Okita nog op de doelman, maar in de rebound kon ook de Bossche verdediger de bal op de lijn niet meer keren. FC Den Bosch was amper van de schrik bekomen of de bal moest al opnieuw uit het net worden geplukt. Rechtsback Nicolas Romat werd onder druk gezet door Ndayishimiye en verspeelde de bal. De jonge Belg schoof de bal vervolgens onder de benen door van keeper Van der Steen. 


NEC bleef in de eerste helft maar gaan. Tien minuten na de 2-0 was het opnieuw raak. Randy Wolters werd in de diepte gestuurd door Druijf en de spits kreeg de bal precies op maat terug om de derde treffer van de avond te maken en zijn 22'ste van het seizoen. Hoewel de NEC-storm daarna wat ging liggen, bleven de grootste kansen voor NEC. Vooral Wolters had het op zijn heupen, maar twee van zijn pogingen werden gekeerd door Van der Steen.

 


Na rust ging NEC vrolijk door met scoren. Een uitbraak werd ingezet door Wolters en met zijn tweede assist van de wedstrijd bracht hij Okita in scoringspositie. Vanaf links schoot hij de bal in de verre hoek langs de Brabantse doelman. De Franse Duitser was een kwartier voor het einde zelfs dicht bij zijn hattrick, maar zijn snoeiharde poging raakte de lat.


Vijf minuten voor het einde, toen inmiddels Terry Lartey-Sanniez en Paolo Sabak al waren ingevallen, gunde Jack de Gier ook Niek Hoogveld nog speelminuten. Daarmee maakte de verdediger zijn officiële debuut voor de Nijmegenaren. De mooiste goal werd bewaard voor het laatst. Mart Dijkstra stak Okita weg en de buitenspeler mocht met een schitterende lob toch nog zijn hattrick maken. Met de ruime overwinning stijgt de ploeg van De Gier naar plek negen. Volgende week moet het op bezoek bij Sparta Rotterdam, dat tweede staat en vandaag met 3-1 won van Almere City. 

 


Scoreverloop:

11' Jonathan Okita (rebound) 1-0
13' Mike Trésor Ndayishimiye (fout van de verdediging) 2-0
22' Ferdy Druijf (Randy Wolters) 3-0
57' Jonathan Okita (Randy Wolters) 4-0
88' Jonathan Okita (Mart Dijkstra) 5-0 Scheidsrechter: Kevin Blom


Gele kaarten: Brouwers, Khammas (FC Den Bosch)


Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Guus Joppen, Mathias Bossaerts, Joey van den Berg (65' Terry Lartey-Sanniez), Josef Kvida (84' Niek Hoogveld); Mart Dijkstra, Mike Trésor Ndayishimiye, Jordy Bruijn; Jonathan Okita, Ferdy Druijf, Randy Wolters (81' Paolo Sabak).


Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Nicolas Romat (70' Jens van Son), Leo Väisänen, Julián Marchinio Garobbio, Amine Khammas; Kevin Felida, Stefano Beltrame, Danny Verbeek; Sven Blummel, Vincent Vermeij (70' Rauno Sappinen), Luuk Brouwers.

 

Foto's: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS