LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

05-01-2019 18:43 UUR Door: Sander Janssen

Druijf overtuigd van keuze: “Bij NEC valt veel te winnen”


Ferdy Druijf heeft een voorkeur voor de aanvallende speelstijl van NEC en wil ook in Nijmegen veel doelpunten maken. De spits werd vrijdag gehuurd van AZ en speelt de komende maanden in het rood, groen en zwart. Tijd voor een nadere kennismaking in het hotel op trainingskamp in Estepona.

 

Welkom Ferdy. Het was een korte nacht voor je, begrepen we.

“Klopt, ik kwam laat aan. Ik was om kwart over twaalf in het hotel, om half een lag ik in bed en om kwart over zeven ging ik er weer uit. Maar prima, hoor. Gisteren werd me om half zes verteld dat om kwart voor acht het vliegtuig ging. Hartstikke leuk, ik heb er veel zin in. Ik had er eigenlijk vanaf het begin al bij moeten zijn, maar dat ging helaas niet door.”

 

Nu ben je er alsnog bij, hoe is je eerste dag bevallen?

“Goed, het is een leuke groep. De training beviel me. Het niveau was hoog. Zoiets moet je altijd afwachten en zelf ervaren, maar ik ben blij dat het goed zit. Ik ben goed opgevangen. Het is eigenlijk voor maar twee dagen, maar om de groep te leren kennen is het belangrijk dat ik er meteen bij ben. Anders had ik een paar dagen moeten wachten tot ik ze in Nijmegen zou zien.”

 

Waarom de keuze voor NEC? Er waren meer clubs geïnteresseerd.

“Toen AZ zei dat ze me wilden verhuren, kwam NEC al meteen. De gesprekken waren heel goed en toen zeiden we dat we voor NEC moesten gaan. Hier valt heel veel te winnen. In de eerste seizoenshelft is het niet goed gegaan, dat weet iedereen. Ik merkte aan de gesprekken en aan de groep dat iedereen super gretig is om in de tweede seizoenshelft iets anders te laten zien en te herpakken. Ik wil graag deel uitmaken van dit team en de play-offs halen.”

 

 

Bij Jong AZ had je ook in de Eerste Divisie kunnen blijven spelen.

“Er is meer druk bij NEC en ik vind het leuk om in het stadion te spelen. Als we met Jong AZ naar NEC moesten, vonden we altijd dat het een leuke pot was. De supporters zijn fanatiek en dat is iets wat ik heb meegenomen om hier naartoe te komen.”

 

Dit seizoen speelde je nog met Jong AZ in De Goffert, maar scoorde je niet.

“Ik gaf wel een assist, maar ik kan me niet herinneren dat ik tegen NEC heb gescoord. Dit half jaar komen de goals in De Goffert wel, ik heb ze bewaard. NEC wil aanvallend voetballen en dat wil ik ook graag. Dan krijg je meer ballen in de zestien en daarvoor ben ik hier, dan krijg ik veel kansen. Ik heb nog geen getal in mijn hoofd, ik zie vanzelf wel waar ik op eindig.”

 

Hoe ziet de toekomst er verder uit, is een langer verblijf mogelijk?

“Tot nu toe is het alleen voor dit half jaar, maar je weet het nooit. Als ik het zo naar mijn zin heb, kan het zijn dat ik zeg: neem me maar over. Dat moet nog blijken. Tegen Eindhoven ben ik erbij, ik ben fit. Het is aan de trainer om mij op te stellen.”

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS