LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

19-04-2019 22:41 UUR Door: Sander Janssen

Druijf blij met goal en lovend over fans: "Geeft een boost"


NEC won vrijdag op de valreep van FC Volendam (2-3). Ferdy Druijf was met een treffer weer belangrijk voor de Nijmegenaren, zijn tiende in het shirt van NEC. De spits was na afloop opgelucht en heel blij met de steun van de in grote getale meegereisde fans.

 

"Dit was lekker", zei Druijf tegen ForzaNEC.nl. "Het is een belangrijke overwinning. Gelukkig schiet Jonathan 'm binnen. Ik weet niet of het buitenspel was. Veel mensen zeggen van wel, maar dat maakt me niet zo veel uit. We maken het onnodig spannend. We hadden het uit kunnen spelen. Als we de beelden gaan terugkijken, zullen we zien hoeveel ruimtes er lagen. Dat moet beter."

 

Droomstart

NEC kende een droomstart in Volendam met vroege goals van Mike Tresor Ndayishimiye en Druijf. "Wat we in de eerste dertig minuten lieten zien was goed. Dat vond ik ook beter dan vorige week tegen Helmond Sport, maar daarna lieten we hen er meer inkomen. We konden het afmaken. In de tweede helft was het niet beter dan vorige week. Na de 1-2 kwamen we onder druk, leden we veel balverlies."

 

De productie van Druijf had nog meer kunnen zijn in Volendam, vond hij zelf. "Ik was blij met de goal, maar ik had er nog een moeten maken met mijn hoofd. De keeper hield de bal er goed uit. Dat zei ik ook tegen hem. Hij kreeg complimenten van me. Ik had 'm wel nog beter kunnen inkoppen."

 

Fans

In het uitvak zaten ruim 270 meegereisde NEC-fans. "Dat was top. Het zat helemaal vol en vooraf waren er spandoeken. Dat geeft kippenvel en een boost. We zijn hartstikke blij dat er zo veel mensen kwamen kijken. Het is heel mooi dat er zo veel fans meereizen."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS