LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-02-2019 22:29 UUR Door: Sander Janssen

Druijf blij, maar 'eigenlijk ook een beetje kwaad'


Ferdy Druijf was vrijdagavond weer belangrijk voor NEC. Op bezoek bij Go Ahead Eagles benutte de spits twee strafschoppen en knokten de Nijmegenaren zich uiteindelijk terug tot 4-4 door een goal van Mike Trésor Ndayishimiye. Druijf hield een dubbel gevoel over aan het duel.

 

"We zijn er nu blij mee, maar we moeten eigenlijk ook een beetje kwaad zijn op onszelf", sprak Druijf tegen ForzaNEC.nl. "Als je in de eerste tien minuten al op 2-0 achter komt, dat kan niet. Maar als je ziet hoe we ons in de tweede helft terugknokken, dan mogen we daar wel trots op zijn. Een gelijkspel kun je tevreden mee zijn, maar het is wel een beetje dubbel."

 

Na 21 seconden stond de 1-0 al op het scorebord. "Bizar. Ik verloor een kopduel en dan moeten wij voor de tweede bal gaan. Dat gebeurde niet. Ze tikken 'm terug, steekpass en hij ligt erin. Dat moeten we onszelf aanrekenen. Daar moeten we goed naar gaan kijken. Bij de tweede ook, daar lieten we alles lopen. Er staan twee spelers vrij en de bal wordt binnengekopt."

 

Krankzinnig
Uiteindelijk werd het geen ruime overwinning voor Go Ahead, hoewel het daar in het begin wel op leek. NEC werd in het zadel geholpen met een - terechte - strafschop, benut door Druijf en bleef telkens in het spoor van de thuisploeg. "Het ging heen en weer, het was echt een krankzinnige wedstrijd. Dat we meteen terugkwamen, was lekker voor ons. Hoe de bal er dan ingaat, maakt even niet uit."

 

Over de tweede penalty van NEC was veel te doen. Druijf ging naar de grond toen Jeroen Veldmate hem raakte en de bal ging op de stip, wat tot veel woede leidde aan de zijde van Go Ahead. Volgens Druijf was de strafschop terecht. "Ik wilde omhoog springen om te koppen, maar hij kwam volgens mij met zijn schouder tegen mij aan. Het was terecht, ik kon niet blijven staan."

 

Vervolgens legde Druijf zelf aan en bleef hij koelbloedig vanaf elf meter voor zijn zevende goal in zes duels voor NEC. Oog in oog met Go Ahead-keeper Hobie Verhulst en daarachter het boze publiek uit Deventer bleef de spits uiterst kalm. "Dat vind ik wel leuk. Een penalty is altijd belangrijk, al sta je met 3-0 voor. Nu ging-ie er weer in, dat is lekker."

 

Fluitconcert
De spelers van Go Ahead werden na het laatste fluitsignaal getrakteerd op een striemend fluitconcert. "Dat is onze verdienste, als je kijkt naar de tweede helft. Daar hebben we wel veerkracht getoond door telkens terug te komen. In de rust waren we ook boos op elkaar. Na rust ging het beter."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS