LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-02-2019 21:50 UUR Door: Bas Wijnia

Druijf bezorgt NEC de bevrijdende zege


NEC heeft tegen Jong FC Utrecht weer eens drie punten gepakt. De Nijmeegse equipe floreerde voornamelijk in de eerste helft, waar Ferdy Druijf een hattrick maakte. De beloften uit Utrecht waren niet opgewassen tegen het team van Jack de Gier, die Randy Wolters en Jordy Bruijn in de tweede helft liet debuteren. Bij rust was de eindstand al bereikt: 4-1.

De Gier stuurde een gewijzigd elftal het veld in met de debuterende Mattijs Branderhorst onder de lat. Mathias Bossaerts en Mike Trésor Ndayishimiye vervingen de geblesseerde Ole Romeny en de gepasseerde Robin Buwalda. Bij Jong FC Utrecht mocht de bij NEC opgeleide Maarten Paes op doel staan.

Beide ploegen begonnen aanvallend en door slordigheid mondde dat al vroeg uit op een aantal kansjes. Branderhorst mocht na zo’n vijf minuten voor het eerst optreden op een slappe schuiver van Mohamed Mallahi. Ook Nick Venema, topscorer van de Utrechtse beloften met elf goals, was een aantal keer gevaarlijk. Toch was het NEC wat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Nadat een doelpunt van Mart Dijkstra nog was afgekeurd voor buitenspel, werd even later een schot van Tom Overtoom geblokt met de hand en ging de bal op de stip. Ferdy Druijf zette doelman Maarten Paes op het verkeerde been en schoot NEC naar 1-0. 

Daarna barstte de wedstrijd los. Nadat Jonathan Okita eerst nog een grote kans om zeep hielp door voorlangs te schieten, legde hij even later de bal op het presenteerblaadje voor Ndayishimiye, die de bal achter Paes schoot: 2-0. Nog geen minuut later reageerde Jong FC Utrecht met een tegengoal. Nadat de bal achter leek te zijn geweest, kreeg Venema de bal in zijn voeten gespeeld van Mallahi en maakte er 2-1 van. De beloften wisten echter niet door te drukken en het was Ferdy Druijf die het verschil weer vergrootte naar twee goals. Na een goede pass van Dijkstra schoot de 20-jarige spits de bal in de verre hoek. NEC had in de rest van de eerste helft een veldoverwicht en Jong Utrecht probeerde er af en toe doorheen te komen via de rappe Venema. NEC wist het balbezit nuttig te gebruiken, want een kwartier na zijn tweede goal completeerde Druijf zijn hattrick nadat Ndayishimiye een voorzet van Okita niet af wist te maken.  

Jong FC Utrecht-trainer Robin Pronk maakte in de rust gebruik  van de mogelijkheid om zijn ploeg te herpositioneren, waarbij hij een wissel doorvoerde. In het begin van de tweede helft leek Utrecht dan ook beter te staan en scherper te zijn in de verdediging. Het spel ging op en neer en de Utrechters werden wat dreigender met pogingen van Venema en Tim Brinkman, waar NEC het aan de andere kant probeerde via Okita na een dieptepass Ndayishimiye.

Na ruim een uur spelen mocht de van sc Heerenveen gehuurde Jordy Bruijn zijn debuut maken voor NEC. Hij verving Joey van den Berg die een gele kaart had opgelopen in de eerste helft. Gelijk daarna creëerde NEC een aantal grote kansen via Okita en Ndayishimiye, die allebei op Paes stuitten. De Nijmegenaren lieten in deze fase een aantal grote kansen op de 5-1 liggen, waar Utrecht ook een goede kans kreeg via rechtsachter Mokono, die Labylle fraai uitspeelde maar hard naast schoot. Even later leek Druijf zijn vierde van de avond te maken. Ndayishimiye stuurde Okita weg, die Druijf voor open doel zette. Echter stond de Duitse vleugelspeler buitenspel. De Nijmegenaren werden wat overmoedig en dat resulteerde in slordigheid in de passing, waardoor er veel potentiële kansen niet goed werden benut. Het hoogtepunt uit de tweede helft speelde zich met nog ruim tien minuten te spelen af, waar Randy Wolters zijn debuut maakte voor NEC, wat met luid applaus werd ontvangen door de Nijmeegse aanhang. 

Wedstrijdoverzicht

Scoreverloop:

15. 1-0. Druijf (penalty)

23. 2-0. Ndayishimiye (Okita)

24. 2-1. Venema (Mallahi)

27. 3-1. Druijf (Dijkstra)

43. 4-1. Druijf (Ndayishimiye)

Geel: Van den Berg, Wolters (NEC), Venema, Hoogenhout (Jong FC Utrecht)

Opstelling NEC: Branderhorst; Sanniez, Bossaerts (81. Buwalda), Kvida, Labylle; Dijkstra, Overtoom, Van den Berg (64. Bruijn); Okita, Druijf, Ndayishimiye (79. Wolters).

Opstelling Jong FC Utrecht: Paes; Mokono, Hoogenhout, Van der Velden, Pattynama; Brinkman, Arweiler, Albu (46. El Yaakoubi); Mallahi (65. Freriks), Venema, Lebon (74. Mulder).

Scheidsrechter: Van der Laan

Toeschouwers: 7.125

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS