LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

18-02-2019 14:28 UUR Door: Redactie

Doelpuntenmachine Druijf nu al onmisbaar voor NEC


NEC lijkt er tot nu toe heel goed aan te hebben gedaan om in de winterstop Ferdy Druijf te huren van AZ. De 21-jarige spits valt uiteraard op door zijn grote hoeveelheid goals, maar ook vanwege zijn positieve rol in de Nijmeegse aanval. De ploeg van trainer Jack de Gier is wat doelpunten betreft sterk afhankelijk van de lange aanvaller.

 

Voor de winterstop viel het ook al op dat NEC het vooral moest hebben van aanvallers die het op hun heupen hadden. Veelscorende middenvelders lijkt de Nijmeegse selectie niet te hebben. Sven Braken (11) en Anass Achahbar (8) waren in de eerste seizoenshelft de meest scorende spelers, maar beiden zijn nu uit zicht. Braken werd verhuurd aan FC Emmen en Achahbar speelt voorlopig nog bij Jong NEC. Brahim Darri (4 goals) werd gestald bij FC Den Bosch, waardoor de makers van 23 van de 36 goals inmiddels niet meer in het eerste elftal van NEC spelen.

 

Voor winterstop 
Braken11
Achahbar8
Okita5
Darri4
Van Eijden2
Romeny1
Kvida1
Joppen1
Lartey Sanniez1
Overtoom1
Sabak1

Braken en Achahbar maakten voor de winterstop meer dan de helft van het totaal aantal goals (19/36), maar Druijf is tot nu toe in zijn eentje nóg belangrijker. Met de twee goals van afgelopen vrijdag tegen Go Ahead Eagles staat zijn totaal op zeven doelpunten. In totaal scoorde NEC in de tweede seizoenshelft dertien keer, waarvan bijna 54 procent van Druijf.

 

 

Zonder de veelscorende Achahbar op het middenveld achter de spits lijkt NEC alleen nog maar meer afhankelijk van degene die in de punt van de aanval staat. Jonathan Okita, voor de winterstop nog goed voor vijf goals, staat nu op nul. Mike Trésor Ndayishimiye doet het met drie treffers nog goed. Josef Kvida en Joey van den Berg scoorden ook en Telstar maakte in De Goffert een eigen doelpunt.

 

Na winterstop 
Druijf7
Ndayishimiye3
Kvida1
Van den Berg1
Eigen doelpunt1

Foto: Orange PicturesBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS