LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

05-10-2018 23:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Dijkstra: "Zorgvuldiger omgaan met balbezit"


Mart Dijkstra zag NEC vrijdagavond pijnlijk onderuit gaan op bezoek bij Almere City. Hij verving de geblesseerde Joey van den Berg. Het werd niet de avond waar de middenvelder vooraf op hoopte. "Wij willen altijd elke wedstrijd winnen, en dat is niet gelukt", aldus Dijkstra.

 

"Er is niets aan de hand, het spel gaat op en neer en beide ploegen moesten even aftasten. Zij hebben het geluk dat ze de eerste beste counter goed uitspelen. Dat is heel zuur", begint de ex-aanvoerder zijn analyse op het duel. "We waren niet dominant, maar zeker niet minder. Wij zijn vervolgens slordiger en slordiger geworden en zij liepen nog verder achteruit."

 

"We creëren daarna weinig echte kansen en moeten constant alert blijven voor hun omschakeling." NEC wist  wel meermaals gevaarlijk te worden uit corners en vrije trappen. "Daar heb je dan ook wat geluk bij nodig. Dat was ons niet gegund vandaag." Dijkstra verwijt zijn eigen ploeg dat er zo weinig kansen werden gecreëerd. "We speelden niet snel genoeg waardoor de aanvaller te weinig tijd kreeg om een actie in te zetten. Als we dat gewoon sneller uitspelen worden we veel gevaarlijker."

 

NEC speelt eigenlijk in een 4-2-4 formatie. Dijkstra vindt het een prima opstelling. "Als wij zorgvuldig omgaan met het balbezit kunnen we heel dominant spelen. Dat hebben we eerder al laten zien. Vandaag leden we veel te veel balverlies en dan worden we inderdaad overlopen." Moet de trainer dan niet iets omzetten tijdens de wedstrijd? "Dat is achteraf altijd makkelijk praten", besluit Mart Dijkstra.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS