LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-09-2019 23:32 UUR

Dijkstra: "Wij blijven altijd tot het einde knokken"


Het liefst had Mart Dijkstra maandag met NEC natuurlijk gewonnen van De Graafschap, maar door de late gelijkmaker van Jonathan Okita toonden de Nijmegenaren in ieder geval aan dat ze moeilijk te verslaan zijn. NEC lijkt dit seizoen een patent te hebben op late goals.

 

“Jammer genoeg nog niet op de winnende goals, maar we blijven knokken”, sprak Dijkstra na afloop. “Dat resulteert in twee punten. Het is fijn dat we niet verliezen en vooral dat we tot het einde blijven strijden. We hebben er alles aan gedaan om er een wedstrijd van te maken en om terug te komen.”

 

Dijkstra zag dat NEC het slechts in fases écht moeilijk had tegen De Graafschap. “We begonnen goed. Na de goal hadden we het eventjes moeilijk. Na rust hadden we ook zo’n periode, dat kan gebeuren. Op het einde kregen we wat kansen tegen omdat wij voorin alles of niets gingen spelen en dan vallen er ruimtes. Gelukkig dwongen we de 1-1 af. Gevoelsmatig maakten wij de wedstrijd, met name in de tweede helft.”

 

De treffer van De Graafschap deed wel denken aan de 2-1 die FC Den Bosch afgelopen vrijdag maakte. “Het was een identieke goal. Een afgeslagen voorzet die vanuit de as binnen wordt geschoten. Daar moeten we naar kijken. Als het twee keer gebeurt, wordt het een patroon. We moeten goed kijken hoe we dit kunnen voorkomen. Ik moet het nog terugzien, maar mijn gevoel zegt dat de bal bij het uitverdedigen naar de zijkant moet. Dat is het minst gevaarlijk.”

 

Zo heeft NEC twee punten gepakt na de ‘dubbele week’. “Ik had er liever meer gehad, natuurlijk. De veerkracht moeten we blijven tonen, dat gevoel blijft ook hangen. Uiteindelijk moet dat resulteren in overwinningen. Als je één keer wint in plaats van twee keer gelijkspelen, heb je één punt meer.”

 

Foto: Rob Koppers.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS