LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

11-05-2019 09:42 UUR Door: Joram Janssen

Dijkstra viert 'goed resultaat' met bitterbal na afloop


Mart Dijkstra viert de 2-0 overwinning op RKC Waalwijk vrijdagavond door een schaal bitterballen, die op weg is naar de perskamer, te onderscheppen. "Eentje?", vraagt hij aan de serveerster. Hoewel zijn diëtist daar misschien niet blij mee is, heeft Dijkstra wel iets te vieren.


"Het is een goed resultaat. Als we in Waalwijk een uitgoal scoren, moeten zij er vier maken", blikt Dijkstra tegen ForzaNEC vooruit op de return. "Daar moeten we de focus op leggen. Het had vandaag ook best 6-4 kunnen zijn. We hebben niet genoeg goals gemaakt. We hadden pech met de afgekeurde goals, maar als dat terecht is... Het zij zo. Ik vroeg de scheidsrechter nog waarom die eerste goal werd afgekeurd, kennelijk raakte Ferdy Druijf de bal nog aan. Anders was het 4-0 geweest, maar ook nu zijn we tevreden.


Het mag een klein wonder heten dat RKC Waalwijk niet scoorde, met de druk die ze in de tweede helft uitoefende op de goal van Mattijs Branderhorst. "Dat is misschien geluk, aan de andere kant zetten we ook precies genoeg druk op ze, zodat ze te gehaast moesten schieten. Ze hadden vooral schietkansen vanuit de tweede lijn, ze vuurden bijna geen schoten tussen de palen af."


Toch speelde RKC een degelijke tweede helft, terwijl NEC vooral moest tegenhouden. "De ruimtes werden te groot, de tweede ballen waren voor RKC omdat we niet genoeg compact genoeg stonden. Toen moesten we er constant achteraan en kwamen zij beter in de wedstrijd. Maar wij kregen ook nog genoeg mogelijkheden vanuit de counter die we niet benut hebben."


Trainer Ron de Groot begon voor de vierde wedstrijd op rij met dezelfde basiself. "Dat is prettig, het geeft vastigheid. Aan de andere kant zag je hoe Anthony Musaba en Joey van den Berg invallen. Dat soort mensen vallen goed in, voegen iets extra's toe aan de wedstrijd", aldus Dijkstra, die zich nog niet rijk rekent. "Heb je Champions League gekeken dit seizoen? Er is nog niks beslist, maar als we er uit ook snel een of twee kunnen maken in Waalwijk, zijn we er bijna.


Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS