LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

02-11-2019 00:47 UUR Door: Sander Janssen

Dijkstra houdt van 'Engelse weken': "Niks leukers dan wedstrijden"


Mart Dijkstra stond vrijdag weer op het veld bij NEC in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-0). De middenvelder ontbrak dinsdag in het bekertoernooi nog tegen Excelsior (4-2) en speelde in Leeuwarden een sterke wedstrijd.

 

Dijkstra kampte met vocht in zijn knie. “Het voelt nu goed, maar het is even afwachten hoe de reactie zaterdag is”, zei Dijkstra tegen ForzaNEC. “Na MVV werd-ie ineens dik, waardoor het de vraag werd of ik kon spelen tegen Excelsior. Ik had ook geen pijn, maar door het vocht is de beweeglijkheid minder. Doordat ik niet speelde tegen Excelsior, werd de knie weer minder dik. Nu hebben we een keer geen twee wedstrijden in een week, al vind ik dat eigenljk wel lekker. Van mij mag dat zo doorgaan. Er is niks leukers dan wedstrijden.”

 

Tegen koploper Cambuur pakte NEC een verdienstelijk puntje. “We hebben de kansen gehad en zij ook. We hebben geknokt voor een resultaat, dan is dit wat er in het vat zat. Zij voetbalden iets makkelijker dan wij. Wij kunnen bij vlagen dominant zijn en kunnen ermee leven als we moeten inzakken. Dan weten we ook wat we moeten doen en waar onze kracht ligt. Dat kwam er een paar keer uit, zonder dat er een goal uitkwam.”

 

NEC kwam een aantal keer goed weg in Leeuwarden. “Je weet dat het een lastige pot is omdat Cambuur goed positiespel speelt. Ze weten van elkaar wat ze moeten doen, een ploeg met kwaliteiten. Dat moet je niet onder stoelen of banken steken. Dan is dit misschien wel het maximaal haalbare, of in ieder geval het meest terechte. Dit is de top van de competitie en daar kunnen we ons ook mee meten.”

 

Aan de andere kant scoorde Dijkstra nog bijna. Sonny Stevens redde op een schot van afstand. “Hij pakte ‘m goed, ja. Maar Mattijs pakte ook een paar goede ballen. De keepers waren in vorm. Al met al was het een leuke wedstrijd was met misschien wel een terechte uitslag. We gaan hier natuurlijk wel heen om te winnen en tijdens de wedstrijd moeten we maar kijken of het erin zit.”

 

Komende vrijdag komt TOP Oss op bezoek in Nijmegen, een wedstrijd die NEC eigenlijk gewoon moet winnen. “Dat mogen jullie zeggen. Als wij zo gaan denken, roepen we het onheil over onszelf af. Dat moeten we niet doen. We moeten lekker hard doortrainen en kijken waar we kunnen verbeteren. Laten we maar met beide benen op de grond blijven staan.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS