LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

04-10-2019 23:08 UUR Door: Sander Janssen

Dijkstra doodziek na verlies: "Dit is nergens voor nodig"


Mart Dijkstra stond ForzaNEC vrijdag behoorlijk pissig te woord. De middenvelder baalde enorm van de nederlaag bij NAC Breda (1-0), die in zijn ogen volledig onnodig was. Dijkstra kon een prima wedstrijd van zijn kant niet belonen met punten en raakte zelfs de lat.

 

"Dit is hartstikke zuur en nergens voor nodig", foeterde Dijkstra. "Het was ook niet per se terecht dat zij op voorsprong kwamen. Zij werden wel door het publiek gesteund, maar ik had het gevoel dat we die goal makkelijk hadden kunnen voorkomen. Nu sta ik hier weer met een nederlaag, daar ben ik doodziek van."

 

Een moment van niet opletten van NEC leverde NAC de enige goal van de avond op via Sydney van Hooijdonk. "Ik vond niet dat-ie in de lucht hing. We speelden misschien wel aardig, maar niet goed genoeg. Anders hadden we wel gewonnen. Dat is het zure. Bij vlagen is het voetballend redelijk en prima verzorgd, maar zo'n momentje is dodelijk. Eerder dit seizoen kwamen we nog terug, dat lukte vandaag ook niet."

 

Dijkstra was nog dicht bij een goal. De middenvelder raakte in de tweede helft de lat. "Ik kreeg de bal van Bas, kon een verdediger omspelen en probeerde de bal over de keeper te krullen. De bal viel niet te laat, dus hij kwam op de lat. Ik had hem liever gemaakt natuurlijk. In de eerste helft hebben we ook nog via Jona, Tom en Bas schoten gehad. Dan ontbeert het net aan geluk."

 

Kijkend naar de ranglijst zal Dijkstra niet vrolijk worden. NEC staat op de twaalfde plek met tien punten. "Ik kijk er wel naar, maar ik kijk ook naar hoe we gaan winnen. Dat is de enige manier om te stijgen. Ik kan wel naar de ranglijst staren, maar daardoor gaan we niet winnen. We moeten kijken wat er beter moet. We hebben de kansen gehad en het niet afgemaakt. Qua kansenverhouding was het wel gelijk, denk ik. Nu komt de interlandperiode eraan. Ik zou liever maandag of dinsdag weer spelen zodat we meteen voor revanche kunnen gaan, maar dat is ons niet gegeven."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS