LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-08-2019 14:00 UUR Door: Julian Paardekooper

Dijkstra alweer terug: "Counteren is helemaal geen schande"


Mart Dijkstra speelde maandagavond 'gewoon' 90 minuten mee. De middenvelder leek er vorige week nog maanden uit te liggen, maar verscheen deze week gewoon op het trainingsveld. "Er is nergens schade, maar ik ben er nog niet vanaf."

 

In de aanloop naar het duel met FC Eindhoven verloor Dijkstra zijn mobiliteit en kreeg hij last van zijn heup. Uiteindelijk hebben de paar dagen rust hem goed gedaan. "We lieten een MRI-scan maken en daaruit bleek dat er niks kapot is. De pijn is zo goed als weg en ik kan gewoon spelen. Er wordt binnenkort nog een keer gekeken, het kan zijn dat ik er dan alsnog lang uit lig, maar voor nu: ik ben gewoon fit."

 

En daarom maakte Dijkstra maandagavond de 90 minuten vol. De trainer stelde hem op vanwege zijn ervaring en zodat er een blok van zes stond met twee controleurs. Dijkstra: "Ik denk dat we bij vlagen best aardig hebben gespeeld. We hadden afgesproken om de ruimtes klein te houden, Ajax te laten komen en vervolgens snel eruit met een counter. Die jongens nemen altijd risico, ook omdat ze door willen combineren tot aan de keeper."

 

Dat NEC op de counter speelde is helemaal geen schande, maar een realistisch plan, zo zag ook Dijkstra. "Het is helemaal niet erg, zeker als het resultaat oplevert. Vooral in de eerste helft ging dat goed. Je kunt wel druk zetten, maar dat moet dan echt perfect zijn. Anders wordt het een hele lange avond." De middenvelder zag NEC in de tweede helft een stuk minder voor de dag komen. "De ruimtes tussen ons werden te groot. Daardoor konden we elkaar moeilijker vinden en kwamen we niet meer in de duels. We waren te overhaast, alle ballen gingen over Sven heen."

 

Een punt was qua kansenverhouding echter wel verdiend. "Misschien niet helemaal qua veldspel, maar er zaten genoeg aanknopingspunten in voor volgende week. De twee goals die we maken zijn twee aanvallen uit het boekje en via de flanken werden we nog wel vaker gevaarlijk. Met name de eerste helft geeft toch vertrouwen. Dat mag nog wel wat meer komen in dit team: er zit echt wel potentie in."

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS