LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-03-2019 12:58 UUR Door: Redactie

Deze spelers moet Sparta missen tegen NEC


Sparta Rotterdam verschijnt komende zondag gehavend aan de aftrap in de wedstrijd tegen NEC op Het Kasteel. De Rotterdammers hebben veel last van het feit dat er tijdens interlandweekenden wordt doorgevoetbald in de Eerste Divisie. NEC mist zondag drie internationals, Sparta zes.

 

Het grootste gemis voor Sparta is het duo dat zich deze week bij Jong Oranje voegt: Abdou Harroui en Deroy Duarte. Zij zijn een belangrijk onderdeel van het middenveld van de ploeg van trainer Henk Fraser en missen nauwelijks wedstrijden. Ook topscorer Lars Veldwijk, die zeventien keer scoorde, is er niet bij. Hij is opgeroepen voor Zuid-Afrika. Gek genoeg hield Fraser hem afgelopen vrijdag tegen Almere City FC op de bank. Ragnar Ache startte toen in de spits.

 

Ache stond vrijdag naast Halil Dervisoglu. Laatstgenoemde is er zondag tegen NEC ook niet bij. De talentvolle aanvaller is opgeroepen voor Jong Turkije. Dervisoglu scoorde dit seizoen tien keer voor Sparta. Samen met Veldwijk, Duarte en Harroui maakte hij 33 van de 61 competitiegoals van Sparta.

 

 

Daar blijft het niet bij voor Sparta. Voormalig NEC’er Gregor Breinburg, die vorige zomer overstapte naar de competitiegenoot, voegt zich bij het nationale elftal van Aruba. Tot slot is Youssef El Kachati opgeroepen voor Jong Marokko. Beide spelers zijn echter geen onbetwiste basiskrachten bij Sparta, dat eerder hoopte dat de wedstrijd tegen NEC kon worden uitgesteld. Dat zag de KNVB niet zitten, aangezien een meerderheid van de clubs uit de Eerste Divisie er eerder voor koos om door te voetballen tijdens interlandperiodes.

 

NEC mist zondag zoals eerder gemeld aanvaller Ferdy Druijf (Oranje onder 20) en Ole Romeny (Oranje onder 19) en verdediger Bart van Rooij (Oranje onder 18).

 

Foto’s: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS