LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

20-09-2018 11:30 UUR Door: Julian Paardekooper

De Opstelling: Okita fit, Van Eijden ontbreekt


NEC gaat morgenavond richting Helmond voor het duel met Helmond Sport. Trainer Jack de Gier heeft dan vermoedelijk alweer de beschikking over Jonathan Okita, die gelukkig sneller hersteld lijkt dan in eerste instantie verwacht werd. Hij zal het echter moeten stellen zonder aanvoerder Rens van Eijden.

 

De verdediger verliet de laatste training voorafgaand aan het duel met de Brabanders voortijdig. Waarschijnlijk kampt hij met knieklachten. Josef Kvida zal in dat geval de plek van de centrale verdediger overnemen en de aanvoerdersband gaat dan om de arm van Joey van den Berg. Mathias Bossaerts gaat naar rechts in het centrum en zo komt Kvida dus weer op zijn vertrouwde plek links achterin het centrum te staan.

 

Verder ziet De Gier ondanks het onzekere optreden tegen Jong PSV geen reden tot wijzigen op het middenveld. Mart Dijkstra, maandag nog goed voor een wereldgoal op De Eendracht tegen de beloften SC Heerenveen, moet voorlopig genoegen nemen met een plek op de bank.

 

 

Voorin heeft De Gier er een keuze bij, nu Mike Trésor Ndayishimiye volgens de KNVB speelgerechtigd is verklaard. Hij zal gezien de tegenvallende prestaties van Brahim Darri wellicht sneller aan speelminuten toekomen dan verwacht.

 

Vermoedelijke opstelling: Alblas; Lartey-Sanniez, Bossaerts, Kvida, Labylle; Van den Berg (C), Achahbar, Overtoom; Okita, Braken, Darri.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS