LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-11-2018 12:45 UUR Door: Redactie

De Opstelling: De Gier houdt vast aan 'stabiel' middenveld


Het middenveld van NEC dat afgelopen donderdag startte in het bekerduel met Fortuna Sittard is trainer Jack de Gier goed bevallen. Het drietal begint waarschijnlijk ook zondag tegen Jong AZ.

Tom Overtoom en Joey van den Berg speelden eerder dit seizoen samen met Anass Achahbar op het middenveld, maar om meer stabiliteit te krijgen, koos De Gier tegen Fortuna voor Kevin Jansen. Hij mocht het laten zien omdat Mart Dijkstra ziek was. De aanvoerder van vorig seizoen ontbreekt ook tegen Jong AZ en dus blijft Jansen waarschijnlijk staat.

Onder de lat blijft Marco van Duin de voorkeur krijgen boven nieuweling Oliver Zelenika. Achterin lijkt Robin Buwalda De Gier voorlopig te hebben overtuigd. Dat geldt niet voor Josef Kvida, die tegen Fortuna niet zijn beste wedstrijd speelde. Mathias Bossaerts vervangt hem mogelijk tegen Jong AZ. Terry Lartey Sanniez maakte donderdag een aardige indruk en blijft mogelijk ook staan.

Voorin zijn Jonathan Okita en Sven Braken zeker van hun plek. Linksvoor startte donderdag Mike Ndayishimiye. Brahim Darri viel in, maar maakte een matige indruk. Ole Romeny is weer fit en neemt de plek waarschijnlijk weer over.

Vermoedelijke opstelling: Van Duin; Lartey Sanniez, Buwalda, Bossaerts , Labylle; Jansen, Overtoom, Van den Berg; Okita, Braken, Romeny.

Foto: Rob Koppers



BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS