LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

18-04-2017 07:00 UUR Door: Redactie

De onzin van Johan Derksen over NEC


Dat Johan Derksen niet bijster veel weet van 'zijn cluppie' NEC bewees de Snor maandag weer in de uitzending van Voetbal Inside. We checkten enkele uitspraken:

"Ja, vorig seizoen was Fernandez de topscorer!"
Santos, Johan. Christian Santos.

"Breinburg is de enige Nederlandstalige speler in dat team."
Nee Johan. Ooit gehoord van Buwalda, Burnet, Kadioglu, Messaoud, Rayhi en Groeneveld?

"Ja, en Grot, maar die is vaak geblesseerd."
Grot miste dit seizoen drie wedstrijden door een knieblessure. Dan ben je in de ogen van Johan 'vaak geblesseerd'.

"Breinburg is een soort spreekbuis. Na iedere wedstrijd moet Breinburg zijn verhaal doen, want de rest spreekt geen Nederlands."
Nee Johan, Breinburg moet zijn verhaal doen omdat hij de aanvoerder is en FOX altijd direct na afloop met de aanvoerder spreekt.

"Die keeper, die Fransman, die houdt ook helemaal niks tegen die slapzak."
Heb je de wedstrijd echt zo aandachtig bekeken als je zei, Johan? Delle was de enige die een zesje verdiende zaterdag.Ook Futuralis werd onder vuur genomen door Derksen, waar het bureau zelf niet blij was. Op Twitter uitten zij, en enkele supporters, hun onvrede.
Langs de Lijn

Op Radio 1 kon men er maandagavond ook wat van. Daar lieten ze (zonder bronvermelding) ons geluidsfragment horen van de speech van Peter Hyballa na FC Twente - NEC. Journalist Willem Vissers: "Een Duitser die zo schreeuwt voor een groep mensen... Ja, ik weet het niet." Vervolgens relativeerde hij: "Ik vind hem een ontzettend aardige man, leuke vent. Maar toen ik dat zag op tv, was dat het eerste dat ik dacht. Een Duitser die meestal in een zwart pak staat, die doet mij denken aan andere tijden. Maar dat had ik bij Van Gaal ook, hoor."

Foto: Wikimedia/CommonsBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS