LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

22-04-2019 20:00 UUR Door: Redactie

De Groot: ''We moeten ons nog niet rijk rekenen''


NEC won maandagmiddag thuis van RKC en doet nog volop mee in de strijd om een plek in de play-offs. Het is de vierde zege op rij en is ongeslagen onder leiding van Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer. Ron de Groot reageerde na afloop van de wedstrijd.

''Het is een wereld van verschil natuurlijk of je drie punten pakt of een'', aldus Ron de Groot tegenover FOX Sports. ''Ik denk dat we voetballend soms te weinig brengen, de tweede helft was het wat beter. We zijn soms zo slordig aan de bal, waardoor we ook kansen weggeven. RKC heeft niet veel kansen gehad, ze komen wel op 0-1. Misschien een paar momenten voorlangs in de eerste helft. Voor de rest hebben we niet zoveel weggegeven''.


''De eerste tien minuten hadden we het moeilijk en daarna pakken we het goed op en krijgen we ook drie goede kansen en kun je ook gewoon een goal maken. Dan valt de 0-1 een beetje uit het niets. Niet dat we goed speelden, maar het was onnodig en dan zie je op geven moment dat het wegvalt. We worden statisch, bewegen niet meer, terwijl onze kwaliteiten vooral liggen in de diepte achter de laatste linie'', vervolgt De Groot.

In de tweede helft kwam NEC op voorsprong nadat het al diverse kansen had gekregen ''Op het moment dat je het af kan maken, moet je het doen natuurlijk. We hebben zoveel kansen gehad nog op het eind. We hebben alles in eigen hand, dat is het allerbelangrijkste natuurlijk. We krijgen nu vrijdag FC Twente. Ik weet niet of het het ideale moment is, de druk kan ook bij die jongens weg zijn. Ze kunnen misschien wat anderen er op gooien, die zichzelf willen bewijzen. Dus wij moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en ons niet rijk rekenen nu al'', aldus de interim-trainer.

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS