LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

07-04-2019 12:27 UUR Door: Redactie

De Groot: "We hebben andere accenten gelegd"


Ron de Groot kijkt met een positief gevoel naar de uitwedstrijd van NEC tegen Jong PSV van maandagavond. De trainer nam het roer deze week over samen met Adrie Bogers en Rogier Meijer. “Af en toe stoei ik nog met de namen van de spelers.”

 

Het was een bewogen week in Nijmegen. NEC verloor maandag met 4-0 van Jong AZ en ’s nachts werd besloten om trainer Jack de Gier op non-actief te stellen. “De meeste spelers hebben de knop omgezet”, zei De Groot, die woensdag begon aan zijn vijfde interim-klus. “Op de eerste dag doe je nog niet zo veel. Op de tweede hebben we de speelwijze besproken met de groep. Wat we willen bij balbezit en balverlies. Duidelijkheid creëren over wat we de komende weken willen. Het heeft z’n tijd nodig.”

 

Grote veranderingen hoeft men niet te verwachten. “We gaan wel andere accenten leggen. We willen verdedigend beter staan, compacter. Van daaruit willen we proberen om achter de laatste linie van Jong PSV mogelijkheden te creëren. Bij balbezit moeten we durven voetballen. Dus niet alleen de ballen naar voren peren, maar van achteruit op durven te bouwen en de vrije man te vinden. Dat heeft wel vertrouwen nodig.”

 

Duidelijkheid is het toverwoord voor interim-expert De Groot. Hij weet precies wat hij wil zien. “Het begint bij inzet, natuurlijk. Als je dat niet toont, kun je net zo goed niet aftrappen. We moeten hard werken, met de discipline spelen uit de afspraken die we hebben gemaakt. Die afspraken moeten we ook binnen en buiten het veld nakomen. Duidelijker kun je niet zijn.”

 

Over de achterstand van vijf punten op de dichtstbijzijnde play-offplaats maakte De Groot zich niet veel zorgen. “Je hebt geen kans meer als je vier punten moet inhalen in de laatste wedstrijd. We moeten zorgen voor een goede start om dit in te halen. Dat wordt een hele kluif, want zes duels is niet veel.”

 

Persboycot

Deze week werd ook bekend dat onder de nieuwe trainer de voorlaatste en een deel van de laatste training voor een wedstrijd besloten blijft voor de pers. “Ik vind het een beetje overdreven om het zo te noemen, persboycot. Jullie staan er nu toch ook? Het is alleen een half uur later. Als we iets specifieks willen doen en het komt in de media, is het voor de hele wereld bekend. Dan zeggen ze: wat een stel amateurs. Soms willen we accenten leggen. Als de pers wil komen kijken, moeten ze dat doen. Je kan het hier toch niet helemaal afschermen.”

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS