LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

03-05-2019 23:29 UUR Door: Redactie

De Groot: "We hadden met 3-7 moeten winnen"


Ron de Groot leidde NEC vorige week al naar de play-offs, maar had wel gehoopt dat met zes overwinningen op rij te toen. Tegen MVV ging het echter in de slotfase mis: 1-1. Toch hielden de fans van de Nijmeegse club een spandoek omhoog met 'play-offs in met De Groot, onze redder in nood'.

 

"Dat rijmt, ja", merkte De Groot op bij FOX Sports. "Maar als ik naar deze wedstrijd kijk... Die moet je gewoon met 3-7 winnen. We hebben geturfd op de bank. Zeven grote kansen gehad en drie weggegeven, vooral in de eerste helft. We maken het niet af en dan valt vlak voor tijd de gelijkmaker."

 

Toch zet de trainer de knop al snel weer om naar de play-offs. "We zullen wel moeten. Zondag sluiten we het af. RKC heeft veel beweeglijke gastjes. Bruijn en Bossaerts halen het wel, volgende week. Ze zijn er uit voorzorg afgehaald. We hebben fitte jongens ingebracht. Spelers als Van den Berg en Overtoom komen erin en hebben ook kwaliteiten."

 

De verslaggever van FOX merkte op dat De Groot NEC weer hoop heeft gegeven. "Ik ben een Nijmegenaar en ken hier veel mensen. Ik heb het nu een paar keer gedaan, als interim. Dat was vaak succesvol, behalve twee jaar geleden, toen degradeerden we helaas. Toen ik begon stonden we veertiende of vijftiende. Maar nu hebben we het niet doorgezet, daardoor spelen we eerst thuis en dan uit."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS