LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

10-05-2019 21:36 UUR Door: Redactie

De Groot tevreden met uitslag: "Nu scoren in Waalwijk"


Ron de Groot is na zeven wedstrijden nog altijd ongeslagen  met NEC. De Nijmegenaren wonnen vrijdag de eerste wedstrijd in de play-offs met 2-0 van RKC, maar het had net zo goed 6-4 kunnen zijn, gezien de kansenverhouding.

 

"Met de uitslag ben ik wel tevreden", zei De Groot tegen FOX Sports. "De nul houden is het belangrijkste, maar het kon alle kanten op. We hadden het beter kunnen uitspelen, maar we hadden er ook een paar tegen kunnen krijgen. De uitgoals tellen dubbel. Als we er in Waalwijk een maken, moeten zij er vier maken."

 

NEC zag ook nog twee treffers afgekeurd worden. Jordy Bruijn maakte er in de eerste helft 3-0 van, Anthony Musaba deed dat na rust. Bij beide keren stond Ferdy Druijf buitenspel en kwam de Var eraan te pas. "Je gaat ervan uit dat het klopt", vervolgde De Groot. "Ik hoorde ook dat het klopte. Ferdy stond bij de eerste keer in de baan van het schot en bij Musaba stond Druijf buitenspel. Maar ik denk dat de bal in de laatste seconden nog op de stip had kunnen gaan."

 

Jonathan Okita ging toen naar de grond, maar het werd geen penalty. De vleugelspeler speelde een ongelukkige wedstrijd. "Dat is zachtjes uitgedrukt, ja. Maar je weet dat er altijd een moment kan komen. Zo'n speler is hij. Daarom bleef hij staan. Randy zat erdoorheen. Hem vervingen we door Anthony. Hij heeft veel diepte en snelheid, dat is belangrijk."

 

 

Op de tribune ging een spandoek met 'spelen van de play-offs is geen prijs, winnen is de eis', waarmee de druk werd opgevoerd. "Soms moet dat wel. In de play-offs is het erop of eronder. De jongens hebben er veel energie ingelegd en alles gegeven. Er zat veel passie in. Dat is de basis. Als je doorkomt, komt er weer een volgende ronde. Maar ik wil nog niet te hard van stapel lopen. We moeten zorgen dat we scoren in Waalwijk."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS