LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-04-2019 23:03 UUR Door: Redactie

De Groot over play-offkansen: "Met dit voetbal wordt het lastig"


Ron de Groot heeft niet bepaald genoten van het voetbal dat NEC en Helmond Sport (3-2) vrijdag op de mat legden. Met de winst was de trainer uiteraard wel tevreden, zei hij tegen FOX Sports. “Drie punten en de manier waarop is niet zo heel belangrijk.”

 

De Groot zei eerder dat NEC vertrouwen zal krijgen door overwinningen te boeken. “Maar dat krijg je niet van dit soort wedstrijden”, voegde hij nu toe. “Aan de bal waren we heel slordig. Moeizaam, statisch. In de eerste helft waren we slap in de duels. Daar scoorde Helmond ook uit. Dan krijg je een lastige avond.”

 

Het ging NEC heel moeizaam af. Het vertrouwen in Nijmegen is broos. “Op het moment dat het fluitje gaat, moet het in negentig minuten gebeuren. Dan is er een bepaalde druk, vooral in thuiswedstrijden merk ik. Dat moet je proberen om weg te krijgen door te durven voetballen.”

 

NEC heeft nog alle kans op het bereiken van de play-offs, maar dan zal het qua spel wel beter moeten. “Als je op deze manier blijft spelen, wordt het lastig. Het was een andere wedstrijd dan maandag, want wij moesten nu meer het spel maken. Maar aan de bal moet je altijd goed zijn. Als je alleen maar terugloopt en tegenhoudt, kom je niet verder. Het zal moeten omslaan. Het is afwachten of dat in drie weken gaat gebeuren.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS