LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

19-04-2019 22:53 UUR Door: Redactie

De Groot over buitenspelgoal: "Mogen ook een keer geluk hebben"


Ron de Groot zag dat NEC FC Volendam vrijdag in de wedstrijd hield. De Nijmegenaren kwamen al snel op 0-2, gaven die voorsprong na rust weg en wonnen uiteindelijk door een goal van Jonathan Okita. De aanvaller stond volgens de trainer van NEC buitenspel, maar dat maakte hem niet veel uit.

 

"Volgens mij was het buitenspel, ja", zei De Groot tegen FOX Sports. "Die jongen van Volendam stopte al, maar Okita ging door. Het verbaasde mij ook dat hij door mocht. Maar ja, we hebben een keer het geluk aan onze zijde. Het mag wel een keer in dit seizoen."

 

Zo ontsnapte NEC, terwijl het na 10 minuten 0-2 stond en er niets aan de hand was. "Daarna hadden we zelfs nog 0-3 kunnen maken, al kregen zij nog een kans. We hielden Volendam in de wedstrijd. In de omschakeling hadden we problemen. Onze vleugelspelers bleven te lang hangen, waardoor de middenvelders in de problemen kwamen. Vlak voor rust misten zij een grote kans, dat had een signaal moeten zijn voor ons. Dat hebben we in de rust ook aangegeven."

 

Volgens De Groot had het uitvallen van Jordy Bruijn na rust veel impact op zijn ploeg. "In het eerste kwartier was er nog niet veel aan de hand, tot Bruijn wegviel. Als je de bal hebt, is hij heel belangrijk. Hij brengt beweging. We waren de bal sneller kwijt toen hij eruit was. We gaven de eerste goal makkelijk weg. Dan wordt het lastig en maken zij 2-2. Ik vond ons twijfelend aan de bal. We leverden de bal makkelijk in. We hebben alle geluk van de wereld dat het 2-3 werd."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS