LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-03-2019 23:34 UUR Door: Redactie

De Gier ziet NEC met vertrouwen: "Zijn op de goede weg"


Jack de Gier heeft genoten van wat NEC vrijdag liet zien tegen FC Den Bosch. Zijn ploeg won met liefst 5-0 en sloeg in de beginfase toe. Dat was precies wat de oefenmeester graag wilde.

 

"Het was een moment waarop Dijkstra goed ingreep op Felida", zei De Gier tegen FOX Sports. "Hij gaf een moeilijke bal en daar wilden we van profiteren. Dan hebben we snelle jongens voorin die een goal kunnen maken. De 2-0 kwam ook door hoog drukzetten en ook blijven doorzetten. Dan dwing je de tegenstander tot het maken van fouten."

 

De Gier leunde, ondanks de voorsprong, lang nog niet achterover. "Dat gaat niet zo snel. Er zijn gekke dingen gebeurd in het voetbal. Maar na de 4-0 had ik wel het idee dat de wedstrijd in de tas zat. Dan vind ik het wel belangrijk dat we ook de nul houden. Een onnodige goal weggeven was een smetje geweest."

 

NEC heeft nu vier thuisduels achter elkaar gewonnen en kreeg in de laatste drie zelfs geen tegengoal. "Voor de winterstop was dat anders. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten. We zijn op de goede weg. De ploeg durft de schroom van zich af te gooien. We spelen bij vlagen goed, maar hebben het in sommige fases ook nog moeilijk. Maar dat hebben meer clubs in deze competitie, denk ik."

 

De Gier ziet dat NEC nu met meer durf en vertrouwen speelt. "Voetbal is 80, misschien 90 procent vertrouwen en je goed voelen. Voor de winterstop moest de gifbeker helemaal leeg, voor de staf, de spelers en de fans. Dan kom je in een negatieve omgeving terecht waar je bijna niet uitkomt. De winterstop is op het juiste moment gekomen. Alles hing aan een zijden draadje. Ik ook, zo voelde ik dat in ieder geval. We hebben nieuw elan gebracht en dan moet je resultaat boeken. Nu maken we stappen op de ranglijst."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS