LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-11-2018 22:54 UUR Door: Redactie

De Gier ziet aanknopingspunten ondanks bekeruitschakeling NEC


NEC-trainer Jack de Gier heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de bekeruitschakeling van zijn ploeg. Fortuna Sittard won met 2-3, waardoor nu kan worden gezegd dat de focus vol op de competitie kan. Maar een plek in de achtste finale had De Gier toch ook graag gehad.

"Als sportman wil je elke wedstrijd winnen en ik had graag in de koker gezeten", zei De Gier tegen RN7. "De bekerronde wordt in december gespeeld, in de week voordat we naar Twente moeten. Ik krijg er een dubbel gevoel door. Ik had graag ons allemaal die zege gegund. We kunnen nu zeggen: we kunnen hiermee verder. Maar tegen Excelsior kregen we een boost en die had ik nu graag weer gehad. Door het scoreverloop sta ik hier toch een beetje met een teleurgesteld gevoel."

De Gier hield Anass Achahbar op de bank tegen Fortuna en speelde met een 'controlerender' middenveld met Tom Overtoom achter Sven Braken. "We kozen voor een behoudende speelwijze en wilden Fortuna laten komen. We moesten de ruimtes benutten die zij zouden laten en als we de bal hadden meteen de diepte zoeken aan de zijkant met Jonathan en Mike. Dat kwam er in de eerste helft aardig uit. Prima. De speelwijze nodigt uit om in de wedstrijd te groeien."

De oefenmeester vond zijn ploeg bij vlagen een goede indruk maken. "In de eerste helft hebben we prima gespeeld. We dwongen kansen af, maar gaven onnodig een goal weg. Na rust hadden we het moeilijker, kwamen we er voetballend minder uit. We verwachtten dat we er in de omschakeling uit konden als zij iets probeerden te forceren. Zuur dat je dan in de omschakeling zelf verrast wordt en de 2-2 valt."

De Gier wel aanknopingspunten richting de competitiewedstrijd tegen Jong AZ van zondag. "Het is qua resultaat zuur, maar dit is wel wat je wil zien. Strijd en passie tot de laatste minuut. Er worden dan wel fouten gemaakt, maar dat kan. We zijn teruggegaan naar de basis, in het verdedigen en aanvallen. Dit zal het NEC zijn dat je de komende weken moet gaan zien."

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS