LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

29-05-2018 11:00 UUR Door: Julian Paardekooper

De Gier: "Zelfde voetbal gaan spelen als in mijn tijd"


Jack de Gier werd dinsdagochtend gepresenteerd bij NEC en heeft een contract getekend tot medio 2021. De oefenmeester is trots dat hij terug kon keren op het oude nest. "Vooral de overtuiging van Oversier, Van Schaik en Looijen heeft mij verleid om terug te keren."

 

"Allereerst wil ik iedereen bij Almere bedanken voor een hele mooie tijd, maar daarnaast ook voor hun open houding tijdens de onderhandelingen met NEC. Ik heb er een hele mooie tijd gehad", trapt De Gier af. Of de trainer ook was gekomen als Almere was gepromoveerd? "Dat weet ik niet. Ik heb me vol gericht op de finale's en pas daarna kwam NEC op mijn pad", vertelt hij tegenover Omroep Gelderland.

 

"Ik ben NEC altijd blijven volgen. Ik heb met lede ogen gezien hoe de club degradeerde, maar ook het niet promoveren deed pijn. Ook zag ik hoe er een grote afstand gecreƫerd werd tussen de spelersgroep en supporters. Dat moeten we gaan veranderen." Hoe wil De Gier dat gaan doen? "Dan gaan we terug naar 1998, toen ik zelf nog voetbalde."

 

"De manier waarop ik speelde sloeg aan in Nijmegen. We moeten nu zelf een elftal gaan samenstellen wat dat soort voetbal speelt. Iedereen die betrokken is bij de club moet zich met het elftal kunnen identificeren. Bloed, zweet en tranen in de Bloedkuul. Volle bak gaan", aldus de oefenmeester.

 

"Met mijn komst is er voor mijn gevoel een boel positieve energie vrijgekomen. Ik krijg allemaal positieve reacties. Iedereen zet zijn schouders er weer onder. We moeten nu het stadion vol gaan spelen en dan gaan we vanzelf de volgende stap zetten."

 

"We moeten komend seizoen de rust bewaren", omdat de Eerste Divisie sterker dan ooit zal zijn kan NEC zomaar op de zesde plek staan. "Maar ook als we eerste staan, moeten we rustig blijven. Het kan zo weer anders zijn. Daarnaast kun je zelfs als nummer negen promoveren. Dat hebben we met Almere laten zien. We verdienden het gewoon om de Play-Offs te winnen", besluit De Gier, die staat te trappelen om te beginnen.

 

Lees ook: Oversier zet streep door laatste jaren: "Zon is gaan schrijven"

 

Foto: Rob Koppers

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS