LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

07-12-2018 23:30 UUR Door: Redactie

De Gier: "Verwacht dat beide kaarten geseponeerd worden"


NEC verloor vrijdagavond ongelukkig op bezoek bij FC Den Bosch. Pas in de slotminuten gaven tien Nijmegenaren de wedstrijd uit handen. De Gier heeft de 3-2 niet zien vallen. "Ik zei: "Ah, dankjewel." Als hij me dan nogmaals geel wil geven, moet hij dat lekker doen.

 

De trainer was na afloop niet te spreken over het optreden van de leidsman. "Het gaat om een paar momenten waar de scheidsrechter het laat afweten. Dit waren allemaal momenten waaruit blijkt dat Joey (Kooij, red) nog niet zoveel ervaring heeft", doelt De Gier op onder andere de rode kaart van Van den Berg. "Blummel wacht slim op Van den Berg. Ik denk dat het gewoon een duel was, maar de scheidsrechter trapt erin. Wel moet ik toegeven dat Van Eijden verder van de aanvaller af staat dan ik in de emotie dacht. Ik verwacht dat de kaart geseponeerd wordt, evenals de mijne."

 

Joey Kooij hield echter voet bij stuk na afloop. Zijn reactie lees je hier. Over de wedstrijd zelf kan De Gier tevreden terugkijken. "We zijn verdiend op 0-1 gekomen. We roepen vervolgens zelf de gelijkmaker over ons heen en zakken erg ver weg. De rode kaart net voor rust betekent dat het een andere wedstrijd word, Dan verwacht je dat we moeten gaan tegenhouden, maar naar mate de tweede helft vorderde bleek dat we eigenlijk gewoon de overwinning verdiende."

 

De technische staf zette daarvoor het een en ander om. "Braken was niet helemaal fit en besloten we eraf te halen. We wilden vanuit een compacte organisatie op de counter gaan spelen. Achahbar moest Darri en Okita voorin gaan aanvoeren. Dat pakte goed uit en het zag er lang naar uit dat we zouden gaan winnen."

 

"Met Buwalda erbij achterin viel meteen de 2-2. In de fase daarna gebeurde er heel veel. Ik werd eraf gestuurd en heb het daarna niet meer gezien. Helaas viel de goal in de slotfase alsnog. Ik hou wel een positief gevoel over aan de wedstrijd. We zakten de eerste helft ver weg, maar hebben karakter getoond in de tweede helft. Zo moeten we verder", besluit De Gier tegenover FOX Sports.

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS