LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-12-2018 00:06 UUR Door: Redactie

De Gier niet bezig met eigen positie na nieuwe dreun


Jack de Gier houdt zich er niet mee bezig of hij mogelijk aan zijn laatste weken als trainer van NEC bezig is. De oefenmeester leed vrijdag met zijn ploeg een nieuwe nederlaag, thuis tegen MVV: 0-1. De vraag is hoe lang het duurt voordat NEC, dat de laatste jaren toch al niet lang met trainers werkt, ingrijpt.

 

“Ik heb er toch geen invloed op”, reageerde De Gier bij FOX Sports. “Als de mensen die het voor het zeggen hebben daarover een beslissing nemen, dan is dat zo. Ik focus me op het team, daarmee proberen we resultaten te halen. Het is nu te wisselvallig.”

 

De Gier had de nederlaag tegen MVV niet zien aankomen. “Ja, dit valt tegen. Ik had meer verwacht van deze wedstrijd. Als je kijkt naar de vorige twee wedstrijden en de trainingsweek die we hebben gehad, was ik ervan overtuigd dat we drie punten zouden pakken. Vanaf de eerste minuut heb ik er echter weinig van teruggezien.”

 

De trainer had juist meer vertrouwen gekregen na de wedstrijden tegen FC Volendam en FC Den Bosch. “Ik kan niet verklaren waarom het verval weer zo groot is. Met de kwaliteit die we in deze groep hebben, verwacht je dat ook niet. Je kan hard en goed trainen, maar het meetmoment is in de wedstrijd. Dat is twee weken goed gedaan, maar nu was het onder het vriespunt.”

 

De enige treffer van de avond viel na ruim een half uur. “Een slecht moment. Iemand kan tussen drie, vier spelers van ons koppen en de rebound valt goed voor een ander. Dat is typerend voor de eerste helft. Niet goed genoeg in de duels, niet goed genoeg aan de bal. Veel moeite om elkaar te vinden. Na rust wilden we een hogere intensiteit om de wedstrijd om te draaien, maar dat zat er ook niet in.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS