LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

07-09-2018 14:30 UUR Door: Julian Paardekooper

De Gier klaagt niet: "Geweldige ervaringen voor de jongens"


Jack de Gier gaat zaterdagavond met zijn mannen richting Kerkrade voor het treffen met degradant Roda JC. NEC heeft met zeven punten uit de eerste drie duels een iets beter resultaat dan de gastheren, die met zes uit drie aan het duel beginnen.

 

"Het gaat langzamerhand de goede kant op. Aangezien we Okita, Bossaerts en Darri pas laat aan de selectie toe hebben kunnen voegen hebben die drie een kleine achterstand ten opzichte van de rest. Normaliter heb je zes tot acht weken nodig om een elftal op elkaar ingespeeld te krijgen. Dat is nu niet veel anders", vertelt De Gier tijdens het wekelijkse persuurtje. De oefenmeester is wel tevreden. "Want we boeken resultaat."

 

NEC zal het in Kerkrade moeten stellen zonder Josef Kvida, Bart van Rooij en Ole Romeny, die interlandverplichtingen hebben. "We gaan er kwalitatief niet op achteruit en de jongens doen geweldige ervaringen op", bekijkt De Gier het positief. "Ole heeft met O19 tachtig minuten meegespeeld en toen ik de coach sprak bleek ook nog eens dat hij de man van de wedstrijd was. Dat is geweldig." Josef Kvida bleef 90 minuten op de bank bij Tsjechie O21, terwijl Bart van Rooij bij Oranje O18 de tweede helft vol maakte. "Dat pakt niemand hem meer af."

 

Uit de laatste training voorafgaand aan het duel met Roda JC bleek dat Mathias Bossaerts zijn debuut gaat maken. Hij vervangt Kvida. "Mathias is topfit bij ons aangekomen dus heeft zich snel aan kunnen passen." De 22-jarige verdediger is niet zomaar gehaald, vertelt De Gier. "Net als met Okita is er een heel proces aan vooraf gegaan en deze jongen is niet alleen gehaald voor nu, maar echt voor de lange termijn. Bij Oostende maakte hij helaas te weinig minuten. Dat is wel belangrijk op die leeftijd. Het is een complete verdediger, die niet alleen zijn mannetje uitschakelt maar ook nog eens met veel uitstraling mee kan voetballen."

 

Tot slot kwam de trainer terug op het besluit van Gino Coutinho om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "Dat voelden we wel aankomen. We hadden al wat momenten dat we dachten dat er iets speelde. Als Gino dat dan in een gesprek aangeeft hebben we dat te accepteren." Op de trainingen zal Job Schuurman nu aansluiten om een trio te vormen. De 19-jarige doelman behoort echter nog niet tot de wedstrijdselectie. "In dit geval is het prima om met twee keepers de wedstrijd in te gaan. Met Norbert Alblas hebben we meteen een waardig vervanger voor Gino, waardoor we ook hier geen kwaliteit inleveren", besluit De Gier.

 

Lees ook: Braken over Roda JC-NEC: "Tikkeltje extra bijzonder"

 

Foto: Rob Koppers

 

 

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS