LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

15-02-2019 22:43 UUR Door: Redactie

De Gier: "Grote klasse, maar je schiet er niks mee op"


NEC-trainer Jack de Gier is verbijsterd over de manier waarop zijn ploeg begon aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren stonden al na 21 seconden op 1-0 achter. Uiteindelijk knokte NEC zich na rust - in een krankzinnig duel - terug tot 4-4.

 

De Gier tegenover FOX Sports: "Kort voordat we het veld op gingen, zeiden we nog: 'Dit is een mooie ambiance, het is niet alleen voetballen vandaag maar ook vechten en scherp zijn.' En dan staat het binnen tien minuten 2-0. Ik heb me ook afgevraagd hoe je zo kan verdedigen, meelopen met je man, stappen op buitenspel... Ik was verbijsterd."

 

Na de eerste helft stond het 4-2 voor Go Ahead. "In de rust hebben we het er ook over gehad dat wanneer je niet durft te voetballen, door durft te dekken, de ruimtes te groot laat en niet met je man meeloopt... Dan kom je altijd in de problemen en kun je beter binnen blijven. Gelukkig breng je dan in de tweede helft wel meer en zonder dat je goed voetbalt pak je nog een punt en kun je zelfs nog winnen. Ik klaag niet, maar met een punt schiet je niks op."

 

Dat NEC uiteindelijk nog gelijkspeelde, zorgde bij De Gier eigenlijk voor een zuurder gevoel over de start in Deventer. "Eigenlijk moeten we boos zijn op onszelf als je naar de eerste helft kijkt. Als je die normaal was begonnen, was dit veel langer een wedstrijd gebleven waarin je ook de bovenliggende partij kon worden. Wij krijgen zulke mentale dreunen... Dan wordt het bijna onmogelijk om te winnen. Maar ik heb ook gezegd dat het grote klasse is dat je alsnog een punt pakt. Maar kijk naar de ranglijst: we hebben er drie nodig."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS