LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

16-08-2018 14:00 UUR Door: Julian Paardekooper

De Gier: "Goffert moet weer onneembare vesting worden"


Jack de Gier staat aan de vooravond van zijn debuut voor NEC. Vrijdag komt SC Cambuur naar Nijmegen en gaat het seizoen 2018-2019 in de Keuken Kampioen Divisie eindelijk van start.

 

De Gier zal het dan moeten stellen zonder Guus Joppen, Kevin Jansen, Michael Den Heijer en Randy Wolters. "Ik heb nooit twijfelgevallen. Deze vier zijn er niet bij en de rest is fit." Zo ook Terry Lartey Sanniez, die er vier weken uit lag met een hamstringkwetsuur. "Ik weet niet of hij 90 minuten kan spelen, maar we hebben genoeg alternatieven op de bank zitten."

 

Zo zullen Lance Duijvestijn en Bart van Rooij ook op het wedstrijdformulier verschijnen. "In eerste instantie zouden zij net als Dani Theunissen en Steven Smulder alleen de eerste twee weken meetrainen, maar, mede door blessures, hebben we dat traject bij bij Lance en Bart verlengt. Zij hebben gewoon een goede indruk achter gelaten, dus voorlopig hou ik ze graag erbij."

 

Lees ook: Voorbeschouwing: Nijmegen kijkt uit naar vernieuwd NEC

 

Met SC Cambuur treft NEC meteen een concurrent. De Gier weet ook dat het lastig kan worden tegen de Friezen. "Maar er zijn komend seizoen weinig gemakkelijke tegenstanders. Cambuur is een van de vele outsiders. Veel teams hebben zich goed versterkt." Op het Helders Toernooi stond NEC in de finale tegenover FC Dordrecht. "Dat is een mooi voorbeeld. Met veel jonge jongens hebben zij een fris elftal staan die ook kan gaan verrassen. We hadden het er niet voor niets zo moeilijk mee."

 

Terug naar de tegenstander van morgen. "Cambuur heeft een goede selectie. Een voordeel voor ons is dat Matthew Steenvoorden en Robert Schilder nog een schorsing van vorig seizoen uit moeten zitten. Daarnaast is spits Nigel Roberta geblesseerd en traint Karim Rossi pas een paar weken mee. We zullen zien of Rossi morgen aan de aftrap verschijnt."

 

Cambuur draaide een goede voorbereiding. Ze versloegen Sparta met 0-2 en zegevierden ook op bezoek bij Jong Ajax (1-2). "We hebben de beelden van Jong Ajax en Sparta tot onze beschikking. Sparta speelt een ander systeem dan ons, maar Jong Ajax is een mooie vergelijking. Cambuur speelt met een 4-4-2 systeem en zal zich morgen gaan ingraven, maar wij gaan uit van onze eigen kracht."

 

"Met juist beleid de hoofden koel, vechten voor NEC", is de eigen kracht, volgens Jack de Gier. "Het is onze eerste thuiswedstrijd, dus je wil wat neerzetten, je wil een band creëren met de eigen fans. We moeten er een onneembare vesting van maken, samen met de supporters. Dat moeten we morgen op het veld laten zien vanaf het eerste fluitsignaal", besluit de oefenmeester. 

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS