LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-02-2019 23:48 UUR Door: Redactie

De Gier geniet van Druijf en zet deur voor Achahbar op kier


Jack de Gier is een tevreden man na de 4-1 zege van zijn NEC vrijdag op Jong FC Utrecht. Toch moet er niet te veel euforie gaan heersen, want volgens de trainer moest zijn ploeg de thuiswedstrijd ook gewoon winnen.

 

"Je speelt thuis tegen Jong Utrecht en dan moet je gewoon winnen, zo simpel is het. Er zat wel wat druk op, maar als je in de eerste helft zo speelt, win je terecht", zei De Gier tegen FOX Sports.

 

De Gier verraste enigszins met Joey van den Berg terug in de controlerende rol en Tom Overtoom als 10. "Ze zijn vrij om te rouleren op het middenveld, maar wel passend bij het type speler. Het is belangrijk dat je diepte in je spel hebt en de vleugel snel vindt. Met name in de eerste helft werden we daardoor een aantal keer gevaarlijk."

 

Ferdy Druijf blonk uit met een hattrick en leidde NEC zo naar de zege tegen Jong Utrecht. De spits heeft nu al vijf keer gescoord voor de Nijmeegse club. "Vooral de tweede was een beauty, daar kan ik als oud-spits ook wel van genieten", sprak De Gier.

 

Dan was er nog de vraag of Anass Acahhbar binnenkort gaat terugkeren bij het eerste elftal. Hij werd in januari samen met Brahim Darri teruggezet. Darri vertrok op huurbasis naar Den Bosch. "Ik heb maandag met Anass een afspraak, dan gaan we er even voor zitten. We gaan in gesprek en dan maken we bepaalde afspraken. Als daar voldoening in zit, is hij weer welkom."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS