LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

09-11-2018 23:08 UUR Door: Redactie

De Gier: “De 2-0 was een mentale mokerslag”


NEC-trainer Jack de Gier vindt dat zijn ploeg vrijdag collectief heeft gefaald tegen Jong Ajax. De Nijmegenaren verloren met liefst 4-0 en de wedstrijd deed de oefenmeester soms denken aan de afgang tegen TOP Oss van twee weken geleden.

 

“Na de 2-0 zakken we volledig door het ijs”, zei De Gier tegen FOX Sports. “Het was niet goed wat we lieten zien. We hebben als collectief gefaald, dat heb ik ook tegen de supporters gezegd. We kunnen nu mensen slachtofferen of namen noemen, maar we falen als collectief. Gek genoeg vind ik dat we tot de 1-0 nog niet veel problemen hadden. Dat was een klotegoal.”

 

De Gier liet Anass Achahbar opnieuw op de bank, maar bracht hem in de tweede helft wel weer in de ploeg. “We brachten Achahbar omdat we vonden dat we te weinig voetbalden. Het leverde wel wat mogelijkheden op, maar niet overtuigend. Als dan de 2-0 valt, heel gemakkelijk weggespeeld, dan krijgen we hetzelfde verhaal als tegen TOP Oss. Dan gaat er niks meer goed en is bijna iedere kans van hun kassa. Voorin hadden we geen overtuiging in de afwerking. Er zit te weinig vertrouwen in, dan wordt het een moeilijk verhaal.”

 

Voorafgaand aan de wedstrijd repte De Gier nog over de stabiliteit die hij wenst bij NEC, maar daar komt nog weinig van terecht. “Ik schrik er ook van. Tot de 1-0 heeft Ajax één kans gehad en was er verder niet veel aan de kant. Zelf creëerden we niet veel. Er lagen ruimtes om te benutten, maar dat moet je wel met overtuiging en lef doen. De 2-0 was voor ons mentaal een mokerslag.”

 

De Gier wilde tegen Jong Ajax veel in de duels komen omdat de Amsterdammers dat liever niet zouden willen, maar ook dat lukte nauwelijks. “Dat was ook te weinig. Het heeft ook te maken met het spel van Jong Ajax. Hun positiespel is heel goed. Dan moet je op de juiste momenten en met de juiste intensiteit druk zet. Bij voorkeur aan de zijkant, anders blijf je op en neer lopen. Als dat niet lukt, kom je achter de bal aan te lopen en kom je niet in duel. Dan kom je ook niet in de wedstrijd.”

 

Na afloop ging De Gier samen met aanvoerder Rens van Eijden in gesprek met de supporters. “Ook mij doet dit pijn. Ik probeer het op een rustige manier uit te leggen. Er worden vragen gesteld en opmerkingen geplaatst en daar probeer ik netjes antwoord op te geven. Klasse van de supporters die er waren dat het op een manier ging waarop je ook gewoon met elkaar kan praten. Bij mij staat de deur altijd open, maar je kan dit niet goedpraten.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS