LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

07-12-2018 22:36 UUR Door: Julian Paardekooper

Darri: "We namen geen genoegen met een punt"


NEC stapte vrijdagavond weliswaar zonder punten van het veld, maar kan tevreden terugkijken op het spel. Aan Nijmeegse zijde speelde onder anderen Brahim Darri een sterke wedstrijd tegen FC Den Bosch. "Ik speel weer met vertrouwen."

 

"Ik heb lang gedacht dat we zouden gaan winnen. Na een half uur werd Den Bosch echt sterker en kwamen ze verdiend op 1-1, maar lang in de tweede helft had ik het gevoel dat we met drie punten naar huis zouden gaan", liet de aanvaller zijn analyse erop los. "Maar we lieten bij vlagen de ruimtes te groot en dat werd dan ook direct afgestraft. We hadden veel problemen met hun linkerflankspelers. Zij kregen teveel ruimte en toen was het wachten op de 1-1."

 

Die viel na 38 minuten dan ook. Niet veel later werd Joey van den Berg eraf gestuurd met een rood. NEC nam desondanks geen genoegen met een punt. "We wilden het opknappen voor Joey. We hadden Den Bosch vooraf goed geanalyseerd en kwamen tot de conclusie dat wij meer kwaliteit hadden. Vanaf mijn positie leek de rode kaart terecht, maar wat ik zo om me heen hoor blijkt dat niet het geval te zijn. We hadden vandaag de wind niet echt in onze rug", doelt Darri op de arbitrale beslissingen. "Maar hij doet ook zijn werk. Ik wil de scheidsrechter niet afvallen."

 

"In de tweede helft wilden we compacter gaan spelen en er bij vlagen uitkomen. Ik zat lekker in de wedstrijd en wilde door, maar werd helaas gewisseld." De aanvaller kon wel begrip opbrengen voor de wissel. "Ik kreeg een onnodige gele kaart. Ik ben normaal niet van dit soort overtredingen, maar ik verloor de bal en dacht maar een ding: 'Ik moet die bal terugwinnen.' Dat er vervolgens een opstootje ontstaat kwam door een speler van Den Bosch."

 

NEC kan ondanks de nederlaag terugkijken op een goede wedstrijd. "We zijn opzoek naar vastigheden en nu met Joey (Van den Berg, red.) er weer bij loopt het ook beter. Ook Achahbar is belangrijk voor het team. Naast dat ik zelf lekker speel met hem komt ook Okita veel meer tot zijn recht." Het is dan ook geen toeval dat Darri en Okita vandaag de doelpuntenmakers waren. "Ik heb mijn koppie leeggemaakt en ben weer fris. Ik besefte dat ik niet goed genoeg presteerde dus begreep de keuzes van de trainer. We hebben nog twee wedstrijden te gaan en op deze weg kunnen we verder. Dan gaan we met een goed gevoel de winter in."

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS