LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-09-2018 22:30 UUR Door: Julian Paardekooper

Opgeluchte Darri tevreden: "Nu deze lijn doortrekken"


NEC heeft zich vrijdagavond herstelt van het gelijke spel in eigen huis tegen Jong PSV. De Nijmegenaren versloegen Helmond Sport met 2-3. Brahim Darri kon met een assist en een treffer tevreden terugkijken op het duel. "Eindelijk", zo zei de vleugelaanvaller zelf. "We moeten er elke week drie scoren, anders winnen we niet."

 

"In de eerste helft waren we beter, ondanks dat Helmond er bij vlagen goed uitkwam. We komen dan op 0-2 en maken het onszelf alwéér onnodig lastig..." NEC speelt eigenlijk in een 4-2-4 opstelling en komt vaak een man tekort op het middenveld, waardoor de ploeg achter de bal aan blijft lopen. "Dat hebben we voor de wedstrijd besproken en ook in de rust kwam het terug. We zijn er druk mee bezig, maar het vergt tijd. We hebben negen nieuwe basisspelers ten opzichte van het vorige seizoen."

 

"In de rust gaf de trainer aan dat we door moesten gaan zoals we bezig waren. Hij zei ook dat we met een 1-2 voorsprong niet te klagen hadden." De ploeg toonde wel wederom karakter, waar het vorig jaar in dit soort wedstrijden aan ontbrak. "Daar hamert de trainer ook op."

 

NEC speelde een heel verdienstelijke tweede helft, waarin het op de tegengoal na eigenlijk niks weggaf. "Ik weet niet wat De Gier in de thee gedaan had, maar het werkte wel", knipoogde Darri. "Ik werd vroeg naar de kant gehaald. Aangezien we dinsdag alweer aan moeten treden tegen Excelsior vond ik het niet erg. Helaas kan ik de ploeg dan niet meer helpen, dus ik kan alleen maar hopen."

 

Voor Darri persoonlijk was het een heerlijke wedstrijd. Na vijf teleurstellende duels was de 26-jarige aanvaller eindelijk op dreef met een doelpunt en een assist. "Het werd ook wel tijd. Het was een beetje sneu dat het tegen mijn oude trainer (Rob Alflen, red.) moest, die me heel veel plezier in het spelletje heeft gegeven. Maar het doet me wel goed, eindelijk kan ik belangrijk zijn voor het team. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken."

 

"Doordat ik bij Heracles wegens mijn schorsing een maand lang niet heb kunnen trainen is het gewoon nog even zoeken voor mij. Eigenlijk heb ik pas vijf weken voorbereiding gehad." Het niveau valt hem alles behalve tegen. "Zelf merk ik nauwelijks verschil met Heracles. We hebben gewoon een hele goede selectie en nu moet het gaan lopen. Geen excuses."

 

Door het gelijkspel van Sparta bij FC Oss kan NEC volgende week thuis tegen Go Ahead Eagles een belangrijke slag slaan. "Dat is gunstig voor ons, want we willen gewoon kampioen worden. Er zit maar een ding op voor ons vrijdag: winnen!", besluit Darri.

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS