LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

12-07-2019 11:20 UUR Door: Redactie

Darri maakt transfervrije overstap naar Turkse club


Brahim Darri heeft nog geen week nadat zijn contract bij NEC werd ontbonden een nieuwe club gevonden. De 24-jarige aanvaller zet zijn carrière voort bij Karagümrük, dat vorig seizoen promoveerde vanaf het derde niveau van Turkije en dit jaar dus uitkomt in de 1. Lig.

 

Darri werd vorig seizoen door technisch directeur Remco Oversier naar NEC gehaald als een van zijn grote aankopen, naast spelers als Joey van den Berg en Rens van Eijden. Stuk voor stuk vielen ze tegen. Darri was in het begin van het seizoen even basisspeler, maar speelde erg voorspelbaar en verloor zijn plek na zeven duels. Hij herpakte zich, scoorde twee keer tegen FC Volendam en een keer tegen FC Den Bosch, maar viel daarna weer tegen.

 

Toch leek trainer Jack de Gier nog vertrouwen in hem te hebben, want na het trainingskamp in Spanje liet hij Darri starten tegen FC Eindhoven. Dat vertrouwen was van korte duur. Darri en zijn maatje Anass Achahbar kregen het in de rust van dat duel aan de stok met De Gier en werden uit de selectie gezet. Achahbar bleef een half jaar bij Jong NEC, terwijl Darri werd verhuurd aan FC Den Bosch. Ook daar werd de aanvaller na een tijdje uit de selectie gezet, maar kort daarna werd trainer Will Boessen ontslagen en mocht hij toch terugkeren. Een vaste waarde werd hij nooit.

 

Darri maakte zich in de zomer onmogelijk bij NEC door op provocerende wijze op Instagram te poseren in een shirt van Vitesse, waarbij het logo van de aartsrivaal was afgeplakt met een rood hartje. De fans van de club keerden zich daarna helemaal tegen hem. Een deel hing tijdens de eerste training een spandoek op met de tekst ‘Darri oprotten, Judas’. De aanvaller was er toen al niet meer bij. NEC liet hem eerst een week naar een nieuwe club zoeken. Daarna zou hij gaan meetrainen bij Jong NEC, maar daar kwam het uiteindelijk niet meer van.

 

Foto: Rob KoppersBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS