LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

01-12-2018 13:12 UUR Door: Redactie

Darri looft De Gier na glansrol tegen Volendam


Brahim Darri floreerde vrijdag eindelijk weer eens bij NEC door twee keer te scoren tegen FC Volendam (5-1). De vleugelspeler rende na een van zijn goals meteen naar trainer Jack de Gier, aan wie hij het doelpunt had opgedragen.

 

“Hij heeft een heel groot aandeel gehad in mijn keuze om naar NEC te komen”, legde Darri uit aan FOX Sports. “Er waren ook andere opties, maar hij heeft me overtuigd. Hij gaf me in het begin het vertrouwen, maar daar ben ik niet goed mee omgegaan. Nu geeft hij me weer het vertrouwen, dus ik vond dat ik het met hem moest vieren. Voor hem was het ook een moeilijke fase.”

 

Darri had het idee dat De Gier het wel kon waarderen. “Het was een mooi moment, ja. Bijna een brok in mijn keel”, lachte de aanvaller. “Ik zei: ‘Deze is voor jou.’ Volgens mij genoot hij er wel van, hij liet me bijna niet meer los.”

 

 

Een zege was ook broodnodig na de afgelopen wedstrijden. “De druk was hoog. We verliezen van RKC, de nummer vijftien met alle respect. Daarvoor ook niet echt een goede reeks. Nu thuis, het publiek verwacht iets met de selectie die we hebben. Begrijpelijk, ik ben blij dat we nu drie punten pakken. Het publiek heeft ook genoten, denk ik.”

 

Na de nederlaag tegen RKC is er bij NEC de waarheid tegen elkaar gezegd. “Ik probeer niet de goede jongen uit te hangen, maar maandag hebben we het afgesloten. Woensdag zijn we gaan beachvolleyen. We hebben het eigenlijk met plezier weggelachen. Donderdag hadden we een goede wedstrijdtraining, goed gesproken met elkaar. Vooral naar onszelf gekeken en niet naar de tegenstander.”

 

Foto: Rob Koppers

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS