LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

06-01-2018 23:00 UUR Door: Julian Paardekooper

Club van 19: We hebben het bij NEC perfect voor elkaar


De club van 19 financierde dit jaar voor de 19e keer het trainingskamp van NEC, maar een aantal van hen heeft voor het eerst de trip van ForzaNEC en RN7 mede gefinancierd. We zochten Jack Bongers, Frans Hendriks en Ruud Boekhoorn op rondom de wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig en vroegen hun waarom dit zo belangrijk is voor de club.

 

"Om NEC op een goed niveau te houden in de winterstop, zodat we na de winterstop meteen weer door kunnen gaan met de lijn die we hebben ingezet", begint Boekhoorn. "Nu er een nieuwe trainer bij is is het extra lekker, zowel voor hem als voor de spelersgroep. Zoals je in de wedstrijden zag heeft hij er al aardig wat in gekregen in zo'n kleine week. Als je ook ziet hoe het trainingsschema was en hoe het nu is, daar heeft die wel over nagedacht. Daarom zijn de wedstrijden bijvoorbeeld ook een uur verlaat, heeft hij het onder anderen over powernaps en andere technologiën."

 

Bongers vervolgt. "Wat die heeft meegekregen uit Porto en Liverpool brengt hij hier in de praktijk. Voor NEC kan dit wel eens een sensatie worden. Hij is zeer gedreven, heeft een eigen visie. Voor NEC begrippen is het uniek dat we zo'n trainer hebben kunnen vastleggen, eentje die al elf jaar in de keuken van de topclubs meekijkt. Deze trainer kan NEC naar een veel hoger niveau brengen", zijn Bongers en Boekhoorn eensgezind.

 

Traditiegetrouw werd het trainingskamp van NEC afgesloten met strafschoppen. Frans Hendriks was de winnaar!

 

Waarom hebben jullie dan ook de reis van ForzaNEC en RN7 gedeeltelijk gefinancierd? "We vinden het belangrijk dat de supporters in Nijmegen en omgeving ook wat meekrijgen van de sfeer en trainingen op het trainingskamp, bovendien is het heel leuk wat jullie doen. Frans Hendriks vindt jullie ook een topsite en heeft gesponsord via F-Graphics. Het thuisfront kan nu ook zien dat er hard gewerkt wordt en dat het een serieuze voorbereiding is op de tweede seizoenshelft. Met maar een doel: kampioen worden."

 

"En dat is belangrijker dan ooit, want een ding is zeker: als we geen kampioen worden, hebben we een heel groot probleem. Dat is een verschil van minimaal 4 miljoen euro. Daar wordt vanuit de investeerders dan ook alles voor uit de kast gehaald, evenals de club van 19, de technische staf, de directie, noem maar op. We hebben het bij NEC nu perfect voor elkaar. We hebben het STAK, we hebben de RvC, we hebben een geweldige directie met Oversier en Van Schaik. Het laatste puzzelstukje was de trainer en die hebben we nu gevonden. Alles is gefaciliteerd om vol op te stomen richting het kampioenschap."

 

"We moeten niet vergeten dat we ook nog Fortuna Sittard in de nek hebben. Zij zullen nu ook alles uit de kast halen om er uiteindelijk met de titel vandoor te gaan, zij willen ook kampioen worden. Dat wordt een nek aan nek race, maar zij verblijven in Nederland en wij maken voor Jupiler League begrippen deze unieke reis. Opnieuw, net als in 2015." Frans Hendriks houdt ons scherp, want het is geen garantie voor succes. "Vorig jaar gingen we de winterstop in met 19 punten, normaal genoeg voor handhaving, maar ja... In 2015 was het dat wel, dus daar gaan we gewoon vanuit", besluiten Frans Hendriks, Jack Bongers en Ruud Boekhoorn, de broer van Marcel Boekhoorn.

 

ForzaNEC.nl en RN7 bedanken alle sponsoren hartelijk voor het mede mogelijk maken van de reis.

 

 

Foto: Broer van den BoomBEKIJK HET OVERIGE NIEUWS