LOG HIER IN MET JE FACEBOOK ACCOUNT

21-02-2019 12:14 UUR Door: Redactie

Buwalda vertrekt per direct naar Finland


Robin Buwalda zal zijn carrière vervolgen bij het Finse IFK Mariehamn. Aangezien de transferwindow in Finland tot 10 april loopt, kon Buwalda NEC transfervrij inruilen voor Mariehamn, waar hij zal spelen voor zo'n 4.000 fans.

 

De verdediger heeft een contract voor twee jaar getekend en zal dus tot eind 2020 in Finland vertoeven. Daar krijgt hij gezelschap van een andere Nederlander, Rick Ketting. Het tweetal speelde vorig jaar samen voor Go Ahead Eagles. Mariehamn acteert op het hoogste niveau van Finland en werd in 2016 landskampioen. Buwalda sluit aan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, wat daar op 8 april zal starten.

 

Buwalda kwam in totaal 32 keer in actie voor NEC. In de winterstop gaf hij nog aan hier weinig kansen te zien voor zichzelf, maar toch startte hij in de tweede seizoenshelft drie maal in de basis. Met het oog op de blessure van Rens van Eijden is het een risicovolle zet van NEC, dat nu alleen nog maar Guus Joppen achter de hand heeft. Naast Van Eijden zijn ook Hoogveld en Sturing herstellende van een blessure.

 

Buwalda zijn zaakwaarnemer is een oud bekende voor NEC. Edwin de Kruijf was in het voorjaar van 2017 technisch manager bij de Nijmegenaren.

 BEKIJK HET OVERIGE NIEUWS